Performance Racing Achterhoek coureur Frank Bakker kent veel tegenslagen tijdens eerste kwalificatie Dutch Supersport tijdens Dutch TT 2013

Al op woensdagavond was het Performance Racing Achterhoek circus vanuit de Achterhoek naar het Drentse TT circuit afgereisd. Dit omdat er vandaag  op donderdag al de eerste kwalificatietraining voor de Dutch Supersport op het programma stond.

 Dutch TT 2012 foto Henk Teerink (4)

Vandaag was het dag 1 van de IVECO Dutch TT 2013. Deze dag stond in het teken van twee vrije training voor de GP klassen. Veder stond er op deze dag ook een eerste kwalificatietraining voor de ONK rijders van de Dutch Supersport op het schema. Deze werd pas om 16.45 uur verreden. Dit omdat het TT circuit te maken heeft met een druk en streng tijdschema.

 

Frank Bakker mocht dus samen met 37 andere coureurs het heilige asfalt van het TT circuit betreden. Frank reed dit weekend met de 600cc Yamaha die het team ook nog tot haat beschikking heeft. Frank had er zin in en was zoals altijd van plan er een mooie kwalificatie training van te maken.

Dutch TT 2012 foto Henk Teerink (1)

Het regende nog steeds en er werd dus gekozen om alles op regen aan te passen. Maar toen de rijders de baan op gingen stopte het met regenen, men zij dat er nog meer regen kwam maar dat waaide uiteindelijk over. Dit pakte niet goed uit want aan de achterzijde van de motor had Frank last van een te zachte vering. Ook waren er een paar andere afstelling nog bij nader inzien niet goed, omdat er regen verwacht werd. Dit alles resulteerde in een tijd van 1.47.5.

 

Na de wedstrijd stond Frank net als andere rijders niet bij de einduitslag op de lijst bij de DONA. Dit is niet alleen ons overkomen. De reden was dat er een oudere transponder op de motor zat. Door dit alles heeft Frank zich dus niet kunnen kwalificeren voor de eerste kwalificatie.

 

We hadden ons deze dag wel even wat anders voorgesteld, maar helaas het mocht niet zo wezen. Voor morgen geld er dis maar één ding; alle problemen moeten verholpen worden en er moet een scherpe tijd worden neergezet voor een goede klassering. We gaan ervoor!!

 

Namens Performance Racing Achterhoek,

Kai Zweverink       

Deel op social media: