Tegenvallend weekend tijdens Dutch TT voor Performance Racing Achterhoek

Dit weekend werd er in het bijprogramma van de Dutch TT, een wedstrijd om het ONK supersport verreden. Performance Racing Achterhoek kwam hier aan de start met coureur Frank Bakker met een Yamaha R6.

 

Vrijdagavond 2de kwalificatie Dutch Supersport

Nadat er op donderdag avond al een eerste kwalificatie was verreden waarin Frank Bakker voorlopig als 30ste op de grid stond, was het op vrijdagavond om 18.45 uur tijd voor de tweede kwalificatie. Doordat de tweede kwalificatie laat begon was het ook al vrij koud op het TT circuit. Daardoor kon Frank zijn tijd niet verbeteren en kwam hij zelfs niet aan de tijd van de eerste kwalificatie. Dit hield in dat hij voor de wedstrijd als 30ste van start ging op de wedstrijddag.

Dutch TT 2013 ONK Supersport. foto Henk Teerink (22)

Race day

Nadat we de hele dag naar de GP races hadden gekeken, mochten de mannen van de ONK supersport direct na de MotoGP race van start.

 

De race

Frank had een redelijke start en kon twee plaatsen winst boeken. Vanaf de eerste ronde reed Frank vrijwel al meteen een eenzame race. Omdat er voor hem rijders vielen kon Frank steeds een beetje naar voren komen. Dit resulteerde in een 22ste plaats

Dutch TT 2013 ONK Supersport. foto Henk Teerink (20)

Dit was niet het weekend zoals het ons hadden voorgesteld. Wij hopen dan ook dat we tijdens de 5de, 6de en 7de wedstrijd om het IRRC  in Chimay te België beter aan de start zullen verschijnen.. Frank Bakker komt dan weer uit op zijn Kawasaki ZX10-R..

 

Namens de Webmasters willen wij onze excuses voor het korte verslag! Wij hopen dat we het volgende wedstrijd verslag langer kunnen maken!

 

Namens Performance Racing Achterhoek,

Arno Wassink en Kai Zweverink

Deel op social media: