Performance Racing Achterhoek coureurs op punten jacht in Tsjechië!

Aankomend weekend is het weer zover, naar een weekend rust te hebben gehad en bij te zijn gekomen van de vreselijke gebeurtenissen in Chimay, die bij ons allemaal hard aankwam, is het dit weekend voor het team toch echt weer tijd om onze pijlen te gaan richten op de vijfde ronde in het IRRC Kampioenschap welke verreden zal worden op het uitdagende circuit van Horice in Tsjechië.

 

Dit weekend staat de vijfde ronde van het International Road Racing Championschip op het programma. Na de vreselijke gebeurtenissen in Chimay waarbij drie coureurs dodelijk verongelukte was het IRRC kampioenschap diep geraakt door wat er hier was gebeurt. Ondanks dat zal er dit weekend gewoon worden geracet. Weliswaar met een ander gevoel.  De coureurs zullen er een mooi spektakel van proberen te maken op de baan.

 

Nieuw circuit
Het circuit van Horice in Tsjechië staat dit jaar voor het eerst op de kalender. Waar we voor heen ook al naar het Tsjechische Terlicko gingen is het nu dus Horice wat het IRRC kampioen aan gaat doen. Een uitdagend circuit maar zeer mooi circuit.

 

Frank Bakker hoopt op goed weekend in Horice

Frank Bakker kan tot nu toe tevreden zijn met de progressie die hij de afgelopen tijd heeft doorgemaakt. De races in Hengelo en Oss waren voor Frank niet z’n succes al hoewel Frank in de tweede race van het IRRC in Oss al wel goede zaken deed. Vanaf Oostende kwam de echte ommekeer want toen kwamen de resultaten en kon Frank het steeds beter vinden met de Kawasaki ZX10-R. Die ook een metamorfose was ondergaan. Nadat dat was gebeurt kon Frank steeds meer de weg vinden met de ZX10 en voelde de motor steeds beter aan. Dit weekend hoopt Frank de goede lijn door te zetten op het ook voor hem nieuwe circuit. De IRRC Superbike coureur kan goede zaken doen voor het kampioenschap. Frank staat momenteel met 65 punten op een vierde plek. De man voor hem met 81 punten is de Belg David Drieghe hij zal dit weekend niet aan de start verschijnen. Voor Frank zijn er dus mogelijkheden om de derde plek in het kampioenschap van de Belg over te nemen. Maar het zal moeilijk worden omdat men voorin erg aan elkaar gewaagd is.

 

Joey den Besten wil cruciale stap naar het Supersport kampioenschap maken in Horice

Joey den Besten is als nieuwkomer in het IRRC Supersport kampioenschap de verassing. Nadat hij in Hengelo al gelijk van zich liet spreken door in de eerste race vijfde te worden en de tweede race tweede te worden, wisten zijn concurrenten waar ze aan toe waren. In Oss pakte de coureur uit Halle weer een podium. En zo liep het allemaal uitstekend. Het weekend in Oostende was voor Joey een moeilijk weekend maar hij bleef rustig en pakte mooi wat punten mee naar huis. Chimay was voor hem ook een goed weekend door keurig 2de te worden. Dit weekend zal Joey een mooie stap kunnen maken naar voor wat betreft het IRRC Supersport kampioenschap. De man van het Performance Racing Achterhoek team staat momenteel tweede in de tussenstand. De leider in de Supersport is de Belg Timoty Baken. Baken zal dit weekend niet aan de start verschijnen omdat hij deelneemt met een Belgische team aan de zes uur van Spa Francorchamps. Voor Joey is dit dus DE kans om dichterbij te komen en het in Frohburg misschien wel af te maken. We hopen op een top 3 klassering.

joey 65 chimay 2014

Volg os ook via

www.performanceracing.nl

https://www.facebook.com/PerformanceRacingAchterhoek?fref=ts

Namens Performance Racing Achterhoek,

Kai Zweverink

Deel op social media: