Performance Racing Achterhoek-coureurs verzilveren goede resultaten met podiumplekken tijdens thuisrace

Tijdens de 53e editie van de internationale roadraces op de Varsselring, heeft het Performance Racing Achterhoek team de goede lijn van dit seizoen weten door te zetten. Het Hengelose raceteam, kwam met Supersport-rijders Ilja Caljouw en Jorn Hamberg meerdere malen op het podium.

Fotocredit: Damon Teerink

Na een jaar van afwezigheid, was het IRRC-kampioenschap op zaterdag 4 en zondag 5 september weer terug op de Varsselring in Hengelo Gelderland. Ondanks dat het door de Coronamaatregelen een andere editie werd dan normaal, was het voor Performance Racing Achterhoek een sterk weekend met meerdere podiums en goede klasseringen. De Hamove – Hengelose Auto & Motorverenging, wist ook dit jaar weer een mooi evenement neer te zetten.

Kwalificaties

De kwalificaties voor de Performance Racing-coureurs, begonnen zaterdagmorgen nog wat frisjes, maar later op de was het weer uitstekend en werd het een zonovergoten dag. Na twee kwalificaties in het IRRC Supersport, was het Ilja Caljouw die de tweede tijd wist te pakken achter de Fransman Pierre Yves Bian. Jorn Hamberg wist zich goed te laten zien op de Varsselring. Ondanks dat de Drentse coureur nog wat hinder ondervond van zijn blessure, wist hij een zeer knappe vierde tijd op het asfalt te leggen en stond er daarmee goed op voor de races van zondag.

Virgil-Amber Bloemhard wist gedurende de dag, steeds meer snelheid te vinden met zijn Kawasaki ZX10-R. Tijdens de twee te verrijden IRRC-Superbike kwalificaties, wist Bloemhard een zevende tijd te klokken. Uiteraard hadden de coureur en het team verder naar voren willen zitten, maar gezien het feit dat Virgil in zijn laatste vliegende ronde van de kwalificatie zijn snelste tijd van de dag wist te rijden, waren het team en de coureur tevreden over dit resultaat. De punten werden immers pas verdeeld in de races.

Races IRRC-Supersport

Ilja Caljouw kende in de eerste races een goede start en wist zich direct voorin te melden, maar helaas was het Bian, die al gevlogen was en moest Caljouw zich richten op plaats twee. De Performance Racing-cour, reedt een goede race en wist te finishen op plek twee en daarmee dus weer het podium te betreden. Het was Jorn Hamberg, die een sterke comeback kende na zijn afwezigheid en een vierde plaatst wist te pakken. Hiermee wist hij ook zijn eerste klassering voor het kampioenschap binnen te halen.

De tweede race, was wederom om van te smullen als motorsportliefhebber. Het waren Caljouw en Hamberg die weer sterk voor de dag kwamen. Na een mooie strijdt, kon Ilja Caljouw de tweede plek veiligstellen en weer twintig punten bijschrijven voor het IRRC-Supersport kampioenschap. Jorn Hamberg, was zeer sterk in de tweede race en had zicht op de laatste podiumplek. Uiteraard wilde hij samen met zijn teamgenoot het podium bestijgen, maar helaas was de race te kort om te voor elkaar te krijgen en was een vierde plaats het hoogste haalbare.

Races IRRC-Superbikes

Nadat Virgil-Amber Bloemhard een DNF kende in de Benelux Trophy door technische problemen, werkte het team keihard om alles weer klaar te krijgen. Met man en macht werd er gewerkt en vijf minuten voor aanvang van de eerste IRRC-Superbike race was de motor klaar. Na een wat mindere start, verloor Virgil een aantal plekken en moest zich terug knokken, maar na een aantal ronden kwam de rode vlag in de race en moest er een herstart plaatsvinden.  Bij de herstart was de Performance Racing-coureur beter weg en wist in een korte sprintrace de zesde plek te pakken.

Tijdens de tweede race reedt Bloemhard een sterke wedstrijd en had zicht op de top vijf. Het werd een heftige strijd, waarbij er meermaals van positie werd gewisseld. Helaas lukte het hem niet om de vijfde plek vast te houden en werd dus zo zesde, net als hij dat in de eerste race deed. Het was jammer, maar Bloemhard nam wel weer de nodige punten mee.

Benelux Trophy-Supersport races werden een ware ‘Performance Racing Achterhoek’ show

Tijdens de twee te verrijden races voor de Benelux Trophy-Supersport, zette het Performance Racing team de toon. Op zaterdagmiddag gaven Ilja Caljouw en Jorn Hamberg de rest het nakijken en reden ver weg van de concurrentie. De twee telgen van het thuisteam, gingen met elkaar de strijdt aan voor de overwinning. Hierbij kwam Caljouw als sterkste uit de bus en wist Jorn Hamberg de tweede plek te pakken. Zondagmiddag werd dit kunststukje nogmaals opgevoerd, maar nu waren de rollen omgedraaid en kwam Hamberg als sterkste naar voren, Hiermee mocht hij dus de hoogste trede op het podium bestijgen en teamgenoot Caljouw werd dus tweede.

Deel op social media: