Performance Racing Achterhoek gaat voor goede seizoens-afsluiting in Frohburg

Na de succesvolle thuisraces in Hengelo, is het Performance Racing Achterhoek team neergestreken in het Duitse Frohburg voor de laatste races van 2021. Jorn Hamberg, Ilja Caljouw en Virgil-Amber Bloemhard zijn gebrand op een goed eindresultaat. Een verrassing tijdens dit laatste IRRC-weekend zou dan ook geweldig zijn.

Performance Racing Achterhoek had een zeer succesvol weekend tijdens haar thuisraces op de Varsselring. Waar normaal de start van het seizoen in Hengelo plaatsvindt, stond de race nu aan het einde van de kalender op de planning. Aankomend weekend in Frohburg, willen de Performance Racing-coureurs het seizoen met een mooi resultaat afsluiten.

IRRC Supersport

Fotocredit: Damon Teerink

Ilja Caljouw heeft dit seizoen laten zien dat hij goed uit de voeten kan op de Yamaha R6. De resultaten spreken voor zich en elk weekend wist hij zich weer voorin te melden. Ondanks de goede resultaten, bleven een overwinning en de daarbij behorende 25 punten nog uit. Caljouw en het team hopen dit natuurlijk nog te kunnen behalen, maar met een tweede plaats in het kampioenschap kunnen we sowieso heel tevreden zijn. Uiteraard hopen we voor een verrassing te kunnen zorgen tijdens dit laatste raceweekend.

Na zijn eerste twee IRRC Supersport-races in Hengelo, staat Jorn Hamberg elfde met 29 punten. Door zijn blessure heeft hij veel met punten moeten missen, maar met goede resultaten dit weekend kan Hamberg nog heel wat plaatsen stijgen in het kampioenschap. Jorn Hambeg maakte twee jaar geleden op dit circuit zijn debuut voor het Performance Racing Achterhoek. Hij bewees tijdens dit weekend een snelle leerling te zijn en zich direct te bemoeien met de kop. Er waren zelfs direct podiumplaatsen voor hem weggelegd.

IRRC Superbikes

Fotocredit: Damon Teerink

Virgil-Amber Bloemhard, kent een seizoen met ups en downs. De Kawasaki-coureur, krijgt de motor nog niet altijd zoals hij zou willen en de gewenste resultaten bleven nog uit. Ondanks dat, wist Bloemhard zich tijdens de weekenden vaak wel te verbeteren. In het verleden heeft hij laten zien dat een baan als Frohburg hem wel ligt. We hopen dan ook dat deze wetenschap dit weekend uit zou komen en dat Bloemhard er vanaf het begin direct bij kan zitten en voor een verrassing zou kunnen zorgen tijdens de laatste races van 2021.

Open 600 en Pro Stock 1000

Naast de races in het IRRC, staan onze coureurs ook aan de start in andere klassen. Zo kunnen zij gebruikmaken van extra rijtijd. Ilja Caljouw en Jorn Hamberg maken hun opwachting in de Open 600 klasse. Virgil-Amber Bloemhard zal gaan rijden in de Pro Stock 1000 klasse. Dit is een klasse die onderdeel is van het Duitse IDM.

Deel op social media: