Performance Racing Achterhoek gaat voor topklassering tijdens derde IRRC-weekend op Jarno Saarinen circuit in Imatra

Het Jarno Saarinen circuit in het Finse Imatra is dit weekend het decor voor de derde ronde van het 2024 International Road Racing Championship. Het Hengelose Performance Racing Achterhoek gaat proberen de goede resultaten voort te zetten. IRRC Supersport 600-coureurs Adam MCLean en Wesley Ankersmid maken het aankomende weekeinde hun debuut op het legendarische racecircuit. Ilja Caljouw en Jorn Hamberg willen de resultaten van vorig jaar verbeteren.

Fotocredit Neidhardt – Foto

Nadat midden juni Schleiz (D) op de kalender stond, is het komend weekend tijd voor de derde ronde van het seizoen 2024 welke wordt verreden in Imatra Finland. Het circuit is sinds 2016 een vaste waarde op de IRRC-Kalender. Een bijzonder evenement waar voor veel teams een hele reis aan vooraf gaat. Dit is ook zo voor Performance Racing Achterhoek. Het team is gisteravond op de boot gegaan in Duitsland en zullen morgenochtend aankomen in Helsinki om zo de weg naar Imatra verder te vervolgen. Een ander deel van het team gaat morgen per vliegtuig richting Finland. We blikken in dit artikel alvast vooruit op het komende raceweekend.

IRRC Supersport 600

Performance Racing Achterhoek gaat ook het aankomende weekend weer aantreden met Ilja Caljouw, Wesley Ankersmid en Adam MCLean. De laatstgenoemde coureur liet tijdens het tweede raceweekend een verpletterende indruk achter. De Noord-Ier wist in zijn debuutweekend voor het Achterhoekse motorsportteam een tweede en eerste plaats te pakken in de IRRC Supersport 600 klasse. Hij hield aan beide races vijventwintig punten over doordat er een gastrijder mee deed. De talentvolle roadracer staat na ‘slechts’ twee gereden wedstrijden al derde in de tussenstand. Performance Racing Achterhoek en MCLean willen deze goede start graag voortzetten, maar beiden weten ook dat het een volledig nieuw circuit is voor de coureur.

Wesley Ankersmid maakt dit weekend ook voor het eerst kennis met het Finse circuit. De Hengelose coureur wil zijn nog prille racecarrière nog meer glans geven door elke sessie weer te leren en stappen voorwaarts te maken. Hopelijk kan hij een stijgende lijn laten zien en in beide races meedoen voor de punten.

Ilja Caljouw had vorig seizoen een lastig weekend in Imatra. De weersomstandigheden waren zoals velen misschien nog wel zullen weten verre van ideaal. De resultaten waarop gehoopt werd, konden niet worden behaald. Caljouw hoopt het komende weekend de weg naar het podium weer terug te vinden. Hopelijk kan de coureur zijn goede plek in de tussenstand van het kampioenschap handhaven.

IRRC Superbike 1000

Jorn Hamberg gaat komend weekeinde wederom een nieuwe uitdaging aan. De Kawasaki coureur gaat zijn debuut maken op het circuit van Imatra. De Supersport 600 klasse heeft de coureur in het verleden al veel succes gebracht op dit circuit. De coureur wist diverse podium finishes en zelfs overwinningen te behalen in het verleden. Hamberg kende een valse start van het seizoen, maar wist zich in Schleiz al knap te revancheren. Dit weekend gaat hij dan ook voor de topklasseringen. Het deelnemersveld is enorm sterk met veel gastrijders. O.a. 29-voudig Isle of Man TT winnaar Dunlop zal naar Finland komen. Hamberg staat momenteel achtste in de tussenstand met 26 punten. De opmars richting de top vijf in de tussenstand zal dit weekend proberen te worden ingezet.

Deel op social media: