Performance Racing Achterhoek tweemaal op het podium met Noord-Ier Adam MCLean tijdens IRRC-weekend in Schleiz

Adam MCLean heeft bij zijn debuut voor Performance Racing Achterhoek tweemaal een podiumplaats weten te behalen. De Noord-Ier liet op de Yamaha R6 een sterke indruk achter en wist zelfs een race te winnen in Schleiz. Ankersmid en Caljouw behaalde beiden ook punten voor het IRRC Supersport 600 kampioenschap. Jorn Hamberg wist na een valse start in Hengelo, afgelopen weekend ook de nodige punten mee naar huis te nemen op zijn Kawasaki ZX10-R in de IRRC Superbike categorie.

Foto: Neidhardt – Foto

Afgelopen weekend werd op het prachtige stratencircuit van het duitse Schleiz de tweede ronde van het IRRC-Kampioenschap verreden. Na de vrije trainingen op vrijdag, welke onder wisselende omstandigheden werden verreden, was het zaterdag tijd voor de coureurs om te kwalificeren.

Kwalificaties IRRC Supersport

De omstandigheden voor aanvang van kwalificatie 1 waren voor MCLean, Caljouw en Ankersmid moeilijk in te schatten. De baan was nat, maar leek op te drogen. De sessie werd begonnen op regenbanden. Gedurende de kwalificatie bleek dat de baan sneller opdroogde dan misschien verwacht was en op regenbanden rijden eigenlijk niet de juiste keuze bleek.  Ankersmid stond voorlopig twintigste, Caljouw reed naar een zestiende tijd en MCLean reed naar de vijfde tijd.

De tweede tijdkwalificatie werd onder droge omstandigheden verreden. Het werd een spannende kwalificatie. MCLean wist zijn debuut te verzilveren met het pakken van de pole positie voor de races op zondag. De snelle coureur was zeven duizendste sneller dan Chervenu en had een goede uigangspositie voor beide races. Caljouw mocht vertrekken vanaf plek acht. Terwijl Wesley Ankersmid naar een achttiende tijd wist te rijden.

Kwalificaties IRRC Superbike

Jorn Hamberg wilde de nare nasmaak van zijn nul score in Hengelo wegpoetsen. Het was voor de eerste keer dat de Drent in actie kwam op de dikke Superbike machine op het mooie en uitdagende stratencircuit van Schleiz. Hamberg had de snelheid erin zitten, maar de concurrentie was zeer sterk. Een tiende startplaats voor de races van zondag was het resultaat na twee verreden kwalificaties. Uiteraard had de coureur graag verder naar voren willen staan, maar met een aantal gastrijders die buiten mededingen meededen, was het zeker geen slecht resultaat.

Races IRRC Supersport

Adam MCLean had een uitstekende start en ging gelijk aan kop. De snelle Noord-Ier reed geruime tijd aan de leiding, maar verloor twee plaatsen aan Cherveny en gastrijder uit het IDM Jef van Caster. Lang duurde het niet voordat MCLean de tweede plek in de race terugwon. Hij gaf deze niet meer uit handen en werd tweede. Doordat Van Caster gastrijder is, kreeg MCLean de volle 25 punten voor het kampioenschap. Caljouw werd negende in de eerste race. Wesley Ankersmid werd als achttiende afgevlagd, maar pakte nog een aantal punten voor het kampioenschap.

Adam MCLean maakte een uitstekende start in race twee en was weer als eerste weg. Na de eerste bocht kwam de rode vlag in de wedstrijd en bleek er een valpartij te zijn in bocht één.  Wesley Ankersmid was betrokken bij het race-incident, maar liep na de val ook al snel weg van zijn machine. Gelukkig bleef het bij wat kuipschade en had de coureur zelf niks. Helaas bleek een herstart niet mogelijk voor de Achterhoeker. Voor de snelle MCLean pakte de herstart wel goed uit. De coureur was in de voorste gelederen te vinden en wist de tweede race in Schleiz op zijn naam te schrijven. Ilja Caljouw werd zevende en pakte een mooi aantal punten voor het kampioenschap.

Races IRRC Superbike

Jorn Hamberg had een tiende startplaats veroverend voor beide races. Hamberg reed een sterke eerste wedstrijd op het technische circuit van Schleiz en wist een negende plek te pakken. De achtste plek lag nog in het verschiet, maar helaas mocht het niet zo zijn voor de coureur uit Drenthe. Vanwege de gastrijders scoorde Hamberg een mooi aantal punten voor het kampioenschap. De tweede race was een lastige, maar toch behaalde Hamberg een mooie achtste plek en nam zo toch nog de nodige punten mee terug naar Nederland.

Deel op social media: