Performance Racing Achterhoek in 2019 met Virgil-Amber Bloemhard in IRRC SBK

Performance Racing Achterhoek gaat in 2019 van start met Virgil-Amber Bloemhard in de IRRC Superbikes. Dit nieuws heeft het wegraceteam uit het Gelderse Hengelo vandaag officieel bekend gemaakt. Met de komst van Bloemhard, heeft het team weer een Nederlandse coureur aan de start in de IRRC Superbikes voor het nieuwe seizoen.

Virgil-Amber Bloemhard is geen onbekende in de racerij en heeft in de loop der jaren al heel wat ervaring opgebouwd. Deze ervaring neemt de coureur uit Andelst dus mee richting zijn nieuwe team. Nadat de coureur in 2013 gestopt was als actief coureur, maakt hij in 2019 zijn comeback. Samen met Performance Racing Achterhoek gaat hij opzoekt naar mooie resultaten binnen de top tien. De coureur gaat van start op een Kawasaki ZX10-R in het IRRC, een competitie waarin hij eerder ook actief is geweest. In 2013 wist Bloemhard zelfs de wedstrijd in Hengelo te winnen.

Virgil-Amber Bloemhard: ‘’Na het gesprek dat ik met het team heb gevoerd was ik direct erg positief. De spullen en de motor zijn erg goed voor elkaar en ik ben dan ook zeer gemotiveerd om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Ik ben het team dankbaar voor deze kans. Het zal wel even tijd nodig hebben om aan de Kawasaki te wennen en mijn eigen snelheid terug te vinden. Ik wil elke keer race binnen de top tien zitten.’’

 

Virgil-Amber Bloemhard krijgt als teamgenoot Ilja Caljouw die het team gaat vertegenwoordigen in de Supersport klasse van het IRRC. Naast deze twee coureurs, is het team nog in gesprek met een eventuele derde coureur.

 

Deel op social media: