Ilja Caljouw stapt op een Superbike machine tijdens BSB evenement in Assen

Afgelopen weekend werd in het Duitse Frohburg de laatste ronde van het IRRC Supersport verreden. Echter is het seizoen voor het in Hengelo Gld gevestigde wegraceteam nog niet helemaal voorbij. Aankomend weekend gaat Performance Racing Achterhoek namelijk samen met coureur Ilja Caljouw van start tijdens het  Bennetts British Superbike Championship op het TT circuit Assen. Caljouw gaat voor het eerst van zijn leven kennismaken met een Kawasaki ZX10-R Superbike machine.

Na de verreden races in Frohburg, komt het Performance Racing team Achterhoek dit weekend nog eenmaal in actie voor wat betreft het seizoen 2018. Het team geeft Ilja Caljouw aankomend weekend de gelegenheid om ervaring op te doen met een 1000cc motorfiets. Voor de coureur uit Smilde die normaal uitkomend op een Yamaha R6 Supersport machine, is dit een mooie kans Performance Racing Achterhoek is dit weekend dus te vinden op het Drentse TT circuit waar men met Caljouw uitkomend in de gecombineerde BeNeCup Supersport – Superbike klasse. Anders dan andere jaren vinden op vrijdag de kwalificatietrainingen plaats, is op zaterdag race 1 en zal er op zondag nog een tweede race verreden worden.

Ilja Caljouw: ‘’ Ik heb nog nooit eerder op een superbike gereden. Het is inmiddels ook bijna drie jaar geleden dat ik op Assen heb gereden dus ik verwacht er zeker niet te veel van. Wel ben ik het team heel erg dankbaar dat ik de kans krijg om een keer op deze fantastische machine te rijden. Ik zal mijn uiterste best doen er een mooi weekend van te maken!’’

 

Deel op social media: