Performance Racing Achterhoek kijkt uit naar International Road Race op eigen Varsselring in Hengelo

Fotocredit: Madli Hanson

Jorn Hamberg – Fotocredit: Madli Hanson

Na een lange voorbereidende winter staat het seizoen 2023 in het IRRC – International Road Racing Championship op het punt van beginnen. Na een aantal goede voorjaarstesten in Spanje en Nederland, is het Performance Racing Achterhoek team klaar voor een gloednieuw seizoen. Een seizoen dat aankomend weekend op 6 en 7 mei gaat beginnen op de Varsselring in Hengelo. Met Jorn Hamberg, Ilja Caljouw en Virgil-Amber Bloemhard heeft het Hengelose motorsportteam tijdens haar thuisraces kanshebbers voor het podium in zowel de Supersport, als de Superbike klasse. De thuisraces in Hengelo van aankomend weekeinde moet de eerste aanzet zijn op weg naar een succesvol raceseizoen.

Altijd bijzonder

Zaterdag 6 en zondag 7 mei is de Varsselring in Hengelo het decor voor het openingsweekend van het IRRC-kampioenschap Voor het Hengelose Performance Racing Achterhoek altijd extra bijzonder. De races in Hengelo zijn niet alleen in de achtertuin, maar het is ook nog één van de weinige keren dat het team in Nederland in actie te zien is. De ideale gelegenheid voor sponsoren en fans om de actie van dichtbij mee te maken. Dit maakt het voor het team wel extra spannend, want het is ook de eerste keer dat zij na al het testwerk in de winter echt in actie komen.

International Road Racing Championship 2023

Het IRRC-seizoen bestaat dit jaar uit zes weekenden. Dit is één weekend meer dan voorgaande jaren. Het spectaculaire stratencircuit van het Duitse Schleiz is dit jaar toegevoegd aan de kalender. Dit zal na de races in Hengelo, de tweede ronde in het kampioenschap zijn. Het derde weekend gaat plaatsenvinden op het oude GP circuit van Imatra in Finland, waarna men afreist naar het Belgische Chimay. Hierna volgt het spectaculaire circuit van Horice in Tsjechië. De seizoens-finale is traditiegetrouw midden september in het Duitse Frohburg. Per weekend worden twee races per klasse verreden.

IRRC Supersport

Jorn Hamberg bekroonde zich vorig jaar tot koning van de Varsselring. De talentvolle coureur wist in zowel het IRRC, als de Benelux Trophy twee keer te winnen. Dit jaar gaat Hamberg dan ook voor dezelfde resultaten. Daarnaast wil hij zijn PR nog verder aanscherpen Hamberg kan veel tegenstand verwachten van titelverdediger Mareck Cherveny. Daarnaast valt er ook veel te verwachten van de Tsjech Petr Naijman of de dit jaar voor het Team Schleizer Dreieck uitkomende Garry Johnson. Naast deze namen, mag land en teamgenoot Ilja Caljouw natuurlijk niet vergeten worden. Caljouw keert volledig terug in het IRRC Supersport op de Yamaha R6. Hiermee wil de coureur zijn oude vorm van het seizoen 2021 weer zien terug te krijgen. Dat Ilja in het verleden mooie dingen heeft laten zien voor het Performance Racing team heeft hij bewezen en daarom mogen we hem ook zeker meerekenen tot een echte titelkandidaat. Ook aankomend weekend in Hengelo gaat de coureur zich zeker weer mengen in de strijd voor de overwinning in de IRRC Supersport klasse.

IRRC Superbike

Het klapstuk binnen de IRRC-competitie zijn toch wel de Superbikes. Aankomend weekend gaan deze duizend cc machines weer razendsnel over het smalle asfalt. Deze klasse staat dan ook altijd garant voor spektakel. Virgil-Amber Bloemhard is inmiddels al een aantal jaren een vaste waarde voor het Performance Racing Achterhoek team. Hij heeft dan ook al mooie dingen laten zien, maar tot een podiumplek tijdens de thuisraces is het nog niet gekomen. Hoe mooi zou het zijn als Bloemhard op zondag 7 mei het podium kan gaan beklimmen voor het Performance Racing Achterhoek? De Kawasaki coureur gaat er in elk geval alles aan doen om dit te bewerkstelligen en wil een goede start maken aan het nieuwe seizoen. Ook Bloemhard kan rekenen op veel tegenstand van een bomvol en sterk deelnemersveld. Vorig jaar werd Bloemhard twee keer vijfde op de Varsselring.

Deel op social media: