Goede Spaanse voorjaarstest voor Performance Racing Achterhoek

Het Hengelose Performance Racing Achterhoek heeft haar eerste vuurdoop van 2023 goed doorstaan. Na een winter vol voorbereidingen, was het Spaanse Aragon de plek waar de eerste actie van dit motorsportjaar plaatsvond. Onder schitterende omstandigheden hebben Jorn Hamberg, Virgil-Amber Bloemhard en Ilja Caljouw zich optimaal voor kunnen bereiden op de start van het aankomende seizoen. Het team van Arno en Tonny Wassink kijkt dan ook terug op een geslaagde voorjaarstraining.  

Fotocredit: Madli Hanson

Woensdagochtend 29 maart vertrok de truck richting de Spaanse zon. De overige teamleden namen op donderdagochtend het vliegtuig, om vervolgens in de namiddag op het Motorland Aragon te arriveren. Het team had drie dagen uitgetrokken om hier de eerste test van 2023 af te gaan werken. Altijd een spannend moment na een lange winterperiode. De coureurs hadden verschillende sessies per dag van twintig minuten. Een mooie gelegenheid om ook diverse zaken te testen. 

De eerste dag begon met wat kleine opstartproblemen, maar al snel waren deze weer verholpen en konden de eerste kilometers worden gemaakt. De hoofdzaak was om op de eerste dag vooral lekker veel te rijden zonder binnen te komen. Het ritme kon op deze manier rustig opgebouwd worden. De omstandigheden waren met 24 graden geweldig, 

Zaterdag waren de weergoden nog steeds goed gezind en konden de Performance Racing coureurs er weer een mooie dag van maken. Het circuit van Aragon is een erg mooi circuit met diverse elementen. Dit maakt het erg uitdagend. In Nederland kwam het met bakken uit de lucht, maar ook op zaterdag werd er weer onder perfecte omstandigheden gereden. Zo konden de coureurs hun tijden aanscherpen en steeds weer een stapje maken. 

Hoewel het op zaterdagavond even had gespookt, waren de omstandigheden tijdens de afsluitende dag ook weer goed. Ook op zondag werd er door het team weer het nodige testwerk gedaan. De snelheid zat er goed in en de coureurs wisten het tempo over drie dagen mooi op te bouwen en konden zo weer wennen aan de snelheid. Daarnaast hebben de heren weer ritme op kunnen doen in aanloop naar de eerste race in Hengelo. Performance Racing kijkt met tevredenheid terug naar de test en richt zich nu op de start van het seizoen.  

Deel op social media: