Performance Racing Achterhoek klaar voor seizoen 2023

Onder toeziend oog van vele motorsportliefhebbers, werd op zaterdagavond 25 maart de teampresentatie van het Hengelose Performance Racing Achterhoek gehouden. De presentatie betekende de start van alweer een gloednieuw motorsportjaar. Het team van Arno en Tonny Wassink gaat in 2023 met dezelfde renstal verder als waar het vorig jaar mee eindigde. Echter zijn er voor dit nieuwe seizoen wel een aantal wijzigingen. Het moge duidelijk zijn dat de IRRC Supersport-titel dit jaar aan een Nederlander toebedeeld moet worden en dat in de IRRC Superbikes ook om de podiumplaatsen moet worden gestreden

Fotocredit: Albert Schreuder

Sponsoren, Club Van 50 leden en motorsportliefhebbers waren zaterdagavond 25 maart naar Hengelo afgereisd om Performance Racing Achterhoek een warm hart toe te dragen. De avond startte voor de bezoekers met een kop koffie en een plak cake. Vervolgens werd de presentatie geopend door speaker Martin van Elinckhuijzen. Zo werd kort stilgestaan bij de oprichting van het Performance Racing team in het jaar 2000, waarna de coureurs Virgil-Amber Bloemhard, Ilja Caljouw en Jorn Hamberg op het podium werden geroepen. 

International Road Racing Championship 

Performance Racing Achterhoek gaat in 2023 volledig de focus leggen op het IRRC – International Road Racing Championship. Dit betekent dat men dit jaar niet gaat afreizen naar de North West 200 en het Isle Of Man. De voornaamste redenen zijn de extra tijd die het kost en omdat het voor sommigen moeilijk te combineren is met werk. Voor dit seizoen heeft het team weer mooie doelen in deze competitie. Daarnaast keert Schleiz voor het seizoen 2023 weer terug op de kalender. Dit circuit met een rijke motorsporthistorie, zal in het eerste weekend van juni zijn. Het seizoen gaat traditiegetrouw starten in Hengelo op de Varsselring. Dit openingsweekend vindt plaats op 6 en 7 mei. Voor het Hengelose team is dit een heel bijzonder weekend. 

IRRC Supersport 

Nadat Jorn Hamberg in 2022 op een haar na de titel misliep, viel er over de doelstelling voor het aankomende jaar dan ook niet te twijfelen. De IRRC Supersport-titel moet in het seizoen 2023 naar Jorn Hamberg gaan. De Drentse coureur gaf aan dat door een aantal kleine foutjes, de titel niet was binnengehaald. De coureur is dan ook extra getergd om de titel het aankomende seizoen mee naar huis te nemen. Echter gaat dit nog niet zo makkelijk gaan met een hoop kanshebbers voor de titel. De coureur gaf aan dat behalve het Duitse Schleiz, alle circuits nu bekend voor hem zijn. Dit is volgens hem een voordeel ten opzichte van het voorgaande jaar. 

Fotocredit: Albert Schreuder

Een van de concurrenten voor de titel komt ook uit de Performance Racing stal. Na zijn avontuur op het eland Man, de Superbike klasse, gaat Ilja Caljouw dit jaar terugkeren in de IRRC Supersport 600 klasse. Hier zal hij weer op zijn vertrouwde Yamaha R6 stappen. Dat rekening te houden valt met Caljouw, liet de coureur in 2021 zien. Hij behaalde fantastische podiumplekken en verraste ook tijdens de races in Tsjechië. Dit gevoel wil hij tijdens de voorjaarstraining weer te pakken zien te krijgen. De coureur gaf aan nadat alles wat er gebeurd was, vertrouwen hetgeen is dat hij nodig heeft om goed aan het seizoen te beginnen. Performance Racing Achterhoek heeft dus twee kanshebbers voor de 2023 titel in huis. 

IRRC Superbike 

Naast alle kansen in de Supersport 600 klasse, heeft Performance Racing Achterhoek ook een troef in het IRRC Superbikes. Virgil-Amber Bloemhard die naar eigen zeggen niet alles uit zijn 2022 seizoen haalde, wil voor aankomend jaar echt een stap voorwaarts maken. Hij begon hier al mee in zijn voorbereiding op het aankomende seizoen. Tijdens fitnesstrainingen lag de focus voor de coureur op het trainen van ‘de mindere’ spiergroepen. Naast dat de coureur veel tijd en energie in zijn voorbereiding stopte, heeft ook monteur Arno Wassink niet stilgezeten. Het team koos ervoor om een 2023 Kawasaki ZX10R aan te schaffen. Hiermee blijft het team up-to-date en is het voorzien van het nieuwste materiaal. Waar in het voorgaande seizoen nog niet altijd alles even goed op zijn plek viel, wil de coureur uit het Gelderse Andelst nu toch wel proberen om elk weekend voor het podium mee te doen. De wedstrijd in Hengelo moet daar natuurlijk een eerste aanzet voor zijn. Het team en Bloemhard gaan dan ook voor een topklassering in de eindstand.   


Fotocredit:
Albert Schreuder

  

Deel op social media: