Performance Racing Achterhoek klaar voor spannende ontknoping IRRC in Frohburg

 

Aankomend ’27 en 28 september’  is het zover de laatste ronde van het International Road Racing Championschip staat op de kalender. Zoals gebruikelijk zal deze verreden worden op het mooie stratencircuit van Frohburg in Duitsland. Dat de laatste twee wedstrijden in Frohburg spannend zullen gaan worden is één ding wat zeker is. Beide coureurs van het Achterhoekse race team strijden dit weekeinde nog ergens voor. IRRC Superbike coureur Frank Bakker zal om het behoud van de derde plaats in het kampioenschap gaan vechten, terwijl zijn teamgenoot Joey den Besten in het IRRC Supersport nog volop kans maakt op de titel. Kortom een weekend vol spanningen voor zowel de coureurs als de rest van het team.

ONK Hengelo Gld 2014 Joey den Besten. foto Henk Teerink (37)

Het team kan met hun coureurs Joey den Besten en Frank Bakker optimaal goed gaan afsluiten. Voor beide coureurs is er nog de mogelijkheid om te stijgen in het kampioenschap Voor Joey geld dit trouwens niet want hij staat nu op een voorlopige 1e plaats in het kampioenschap met slechts 1 punt voorsprong  op de nummer 2.

Joey den Besten#65 voorafgaand aan laatste race weekend

Dutch TT 2014 foto Henk Teerink (2)
Debutant bij het team en in het IRRC Joey den Besten kwam deze winter nieuw bij het Achterhoekse team. De in Halle woonachtige Den Besten had met een Achterhoeks en met zijn woonplaats dus al een goede combinatie gemaakt. Maar dat deze samenwerking tussen deze Achterhoeker en het Achterhoekse team tot nog toe zo goed uit zou gaan pakken had niemand van te voren gedacht. Met een 5de en 2de plaats in Hengelo was de toon gezet en wist men waar ze met Joey aan toe waren. En dat ze dat moesten, werd steeds meer duidelijk. Behalve Hengelo en Oss waren het voor Joey allemaal onbekende circuits. Desondanks wist Joey zich in het Supersport geweld wel degelijk een rol van betekenis te spelen. Maar je doet pas mee om het kampioenschap als je er aan het einde ook nog zo goed voor staat. En dat is wel degelijk het geval. Want zoals al eerder gezegd staat Joey met 1 punt voorsprong op de nummer 2 als leider in het kampioenschap. Hij zal moet winnen om kampioen te worden. Dit zal nog geen gemakkelijke opgave worden

 

Frank Bakker#51 voorafgaand aan laatste race weekend

IRRC Oss 2014 foto Henk Teerink (12)
Frank Bakker zal in het laatste weekend strijden voor behoud van de derde plaats.  Hij zal dit gaan doen op de Kawasaki ZX10-R. De motor waar hij aan het begin van dit seizoen nog niet echt mee overweg  kon, lijkt hem nu steeds beter te liggen. We hebben wat aanpassingen aan de motor gedaan waardoor het beter moet gaan worden./ Zo komen we samen met Frank ook steeds meer op de goede weg voor wat betreft de Kawasaki. Hopelijk zal deze samenwerking aankomend weekend, tot een goede prestatie leiden waar Frank zelf ook blij mee kan zijn. Dan hopen we natuurlijk dat hij de derde plaats kan behouden. Maar zoals gezegd zal dit geen makkelijke opgave worden.. We hopen dat Frank zijn goede lijn die hij heeft doorgemaakt tot een goed en mooi einde kan helpen door een mooie top vijf klassering of misschien nog wel wat meer.

In de media

Aankomende vrijdag zal er in de Gelderlander een artikel verschijnen over Supersport coureur Joey den Besten op weg naar het laatste race weekend. Hierin is te lezen dat hij nog een mooie kans heeft op het bemachtigen van de titel in de Supersport klasse! Allemaal lezen dus!

Wij hopen op een mooi en succesvol weekend met hopelijk de titel voor Joey en het behoud van de 3e plaats voor Frank. Er gaan veel sponsoren en belangstellende mee naar Frohburg dus we hopen op een goed weekend met goed weer

 

Met vriendelijke race groet,

Performance Racing Achterhoek

Deel op social media: