Performance Racing Achterhoek klaar voor thuisrace en openingsronde IRRC op de Varsselring

Het gaat weer beginnen. Aankomend weekend maakt het International Road Racing Championschip haar seizoenstart op circuit De Varsselring in Hengelo Gld, de thuishaven van het Performance Racing Achterhoek team. Dit is voor zowel het team als sponsoren altijd een speciaal weekend. Daarnaast is het de openingsrace van het nieuwe seizoen. Joey den Besten, Ilja Caljouw en Johan Fredriks willen allen het seizoen goed beginnen. Een kort vooruitzicht op het aankomende wekend.

Na een lange winterperiode waarin door het team veel werk is verzet werd afgelopen zaterdag 28 april, het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen middels de teampresentatie. Hiermee was seizoen begonnen en kunnen we nu vooruit kijken naar de eerste ronde van het IRRC op de Varsselring aankomend weekend.

IRRC Supersport Ilja Caljouw#14
Dit weekend gaat Ilja Caljouw zijn IRRC debuut maken voor het Performance Racing Achterhoek team. Na de nodige testkilometers gaat nu ook voor Caljouw het seizoen officieel van start in de IRRC Supersport met de Yamaha R6. Ilja is de enige vaste Nederlandse deelnemer in de Supersport categorie en zal dus vanaf het begin af aan de Nederlandse eer hoog willen houden in deze klasse. Dit weekend kan Ilja echter wel rekenen op concurrentie van diverse gastrijders namelijk Kevin van Leuven,  Michael Hofman en Thijs Peeters. Dat Caljouw met de top in deze klasse mee kan bewees hij vorig jaar met een keurige 4e plek. In race twee kende hij helaas een crash. Dit jaar weer nieuwe ronde en nieuwe kansen. We gaan er tegen aan.

 

IRRC Superbike Joey den Besten#65
Aankomend weekend gaat Joey den Besten samen met het Performance Racing team zijn debuut gaan maken in de IRRC Superbike klasse op Kawasaki ZX10-R. Een nieuw avontuur in een nieuwe klasse. De Superbike klasse kent een zeer sterk deelnemersveld waardoor er vooraf moeilijk een inschatting kan worden gemaakt hoe Joey het er tijdens zijn debuut vanaf zal gaan brengen. Een top 5 klassering zou een hele mooie prestatie zijn maar of dit gaat lukken is nog maar de vraag. Voor Joey is alles nieuw en dus zal hij het rustig op moeten bouwen om zo naar een mooie prestatie toe te werken. Na de kwalificatietrainingen weten we waar we staan in het zeer sterke deelnemersveld. Joey gaat zijn uiterste best doen een mooi prestatie neer te zetten tijdens zijn thuisrace.

IRRC Superbike Johan Fredriks#14
Johan Fredriks gaat dit jaar met zijn team als satelliet team voor Performance Racing Achterhoek. Johan kende vorig jaar een goed seizoen en werd vijfde in de eindklassering. Hij werd daarmee beste Nederlander in de IRRC Superbike klasse. Dit weekend gaat Fredriks proberen op de top 5 te mikken door er direct goed bij te zitten. We gaan zien hoe dit af zal lopen.

Dit weekend is er weer veel te beleven voor onze fans en sponsoren. Een unieke mogelijkheid om onze coureurs in actie te zien mede omdat dit de enige race in Nederland is. Het beloofd prachtig weer te gaan worden. We zien uw graag in onze tent naast het parc-fermé voor een hapje en een drankje. Wees welkom!

Deel op social media: