Performance Racing Achterhoek legt 2 daagse trainingstest af in Frankrijk

Met nog iets meer dan een week te gaan voor onze thuisraces in Hengelo op 11 en 12 mei 2013, gaat het Performance Racing Achterhoek team een 2 daagse test afleggen op het circuit des Ecuyers in Frankrijk. Deze testen worden verreden op donderdag 2 en vrijdag 3 mei en deze dagen worden georganiseerd door de stichting Track Days 4 All.

 motor 2

 

Het team vertrekt op woensdagmiddag met de Performance Racing Achterhoek truck richting de franse zon. Daar wil het team zich optimaal voorbereiden op het eerste raceweekend op 11 en 12 mei op de eigen Varsselring. Coureur Frank Bakker hoopt met deze trainingen de eerste kilometers te maken op de KAWASAKI ZXR10. De trainingen zullen dan ook optimaal worden gebruikt op te kijken naar de juiste afstelling van de motor en ook zal er gekeken worden naar de data. Hoofdzaak is dat Frank gewoon in alle rust zijn eerste kilometers kan maken en optimaal kan wennen aan de nieuwe motor zodat het voor hem goed aanvoelt en dat we met het gehele team met vertrouwen het eerste raceweekend ingaan.

2-IRRC Hengelo 2012 foto Henk Teerink (11)

Circuit

Met een lengte van 3500 meter, maar liefst 17 bochten en hoogteverschillen is dit een zeer technisch en uitdagend circuit (de vergelijking met een reuze rollercoaster of achtbaan werd door veel deelnemers gemaakt). Perfect om het circuitrijden onder de knie te krijgen of om gewoon lekker te trainen. Circuit des Ecuyers heeft alles; van korte technische stukken tot zeer snelle doordraaiers en hoogteverschillen. Daarnaast is het circuit zeer veilig en overzichtelijk met lange uitglijdstroken en goede grindbakken

 

Bron: http://www.trackdays4all.nl

.

 

Als er meer nieuws word het gelijk vermeld op onze site, twitter en facebook

 

Namens Performance Racing,

Kai Zweverink

   

Deel op social media: