Performance Racing Achterhoek naar Isle of Man TT 2019 met Frank Gallagher

Performance Racing Achterhoek reist eind mei definitief af naar het Isle of Man, waar het Nederlandse team samen met de Engelse coureur Frank Gallagher deel zal nemen aan de beroemdste road race ter wereld, de TT. Dit nieuws bracht het team vandaag naar buiten. Waar eind november nog bekend werd gemaakt dat het team met Dean Osborne aan de start zou verschijnen, heeft Dean eind december, wegens omstandigheden besloten, om zijn eigen weg in te slaan.

Foto: Nick Wheeler

Niet met Dean Osborne van start
Eind september 2018, maakte Dean Osborne kennis met het Performance Racing team en nam deel aan de finaleronde van het IRRC in het Duitse Frohburg. Kort daarop werd eind november bekendgemaakt dat Osborne ook samen met het team zou deelnemen aan de Isle of Man TT. Ondanks dat heeft Dean wegens persoonlijke omstandigheden, alsnog besloten af te zien van een samenwerking met het Achterhoeks raceteam. Dit is in goed overleg met elkaar besproken.

Frank Gallagher samen met Performance Racing Achterhoek aan de start tijdens de TT 2019
Performance Racing Achterhoek heeft de uit Manchester afkomstige Frank Gallagher gestrikt als coureur voor de Isle of Man TT 2019. De Engelsman is geen onbekende op het eiland en maakte in 2014 zijn debuut tijdens de Manx GP, waar hij snelste nieuwkomer was. In de TT van afgelopen jaar behaalde Gallagher verdienstelijke resultaten door als zevenentwintigste en tweeëntwintigste te finishen tijdens Superstock races en de Senior TT.

Frank Gallagher gaat voor het eerst kennismaken met het team op 15 maart tijdens onze teampresentatie! Zijn eerste optreden zal zijn op 11 en 12 mei, waar de coureur als gastrijder in actie zal gaan komen voor het team tijdens de openingsronde van het IRRC op de Varsselring in Hengelo.

Hier zal hij zoveel mogelijk trainingen en races gaan rijden, om alvast een goed gevoel met de voor hem nieuwe Yamaha R6 en de ZX10R te krijgen, met het doel beide machines optimaal geprepareerd te krijgen voor de TT.

Gallagher over zijn samenwerking met het team: ‘’ Ik kijk er echt naar uit om te racen voor dit team. Dit is ook een nieuwe onderneming voor mij, omdat ik altijd mijn eigen ding heb gedaan. Ik heb een zeer positieve kijk op de TT van dit jaar met het team en ik weet wat nodig is om een goed resultaat neer te zetten’’

 

 

 

Deel op social media: