Performance Racing Achterhoek klaar voor actie in het nieuwe seizoen

Performance Racing Achterhoek maakt zich op voor een gloednieuw motorsport seizoen. Een seizoen met vele nieuwe uitdagingen, waaronder deelname aan de TT op het eiland Man. Daarnaast gaat het team uit Hengelo vol vertrouwen het IRRC kampioenschap in waarin het weer als vaste deelnemer actief is in de Superbike klasse met Virgil-Amber Bloemhard. Ilja Caljouw maakt voor het tweede jaar op rij zijn opwachting in de Supersport klasse. Het team presenteerde zich op vrijdagavond 15 maart aan het publiek.

Onder toeziend oog van sponsoren, club van 50 leden en andere motorsportliefhebbers, gingen op vrijdagavond 15 maart het licht op groen voor weer een nieuw motorsportjaar. Dit jaar belooft voor het Performance Racing team dan ook een bijzonder jaar te worden met veel actie en een paar hele mooie uitdagingen. Motorsportverslaggever Marcel Beerten riep de teamleden één voor één het podium op om hun verhalen aan te horen.

Nieuwe team samenstelling
Dit seizoen is de samenstelling van het Performance Racing team weer geheel nieuw opgezet en wordt er op diverse fronten gestreden. Met de twee Nederlanders Ilja Caljouw en Virgil-Amber Bloemhard, heeft het team haar bezetting binnen het IRRC kampioenschap compleet. Met Bloemhard haalt het team weer een vaste coureur voor de IRRC Superbikes in huis. De coureur uit Andelst kan dan ook beschikken over de 2019 Kawasaki ZX10, welke door Arno Wassink op en top is klaargemaakt voor aankomend seizoen. Virgil hoopt dan ook elke race binnen de top tien te kunnen finishen met eventueel uitzicht op meer. Hij wordt dit jaar bijgestaan door Johan Fredriks, die voor het team als rijderscoach aan het werk zal gaan. Fredriks is momenteel nog steeds herstellende van zijn zware crash tijdens de North West 200 van mei afgelopen jaar. In de Supersport gaat Ilja Caljouw op zoek naar betere resultaten nadat vorig jaar voor hem toch wel een seizoen met pieken en dalen was. De coureur uit Smilde hoopt zich beter te kunnen focussen nu hij de Yamaha beter kent en wil er direct vanaf het begin goed bij zitten om zo mooie resultaten te behalen.

Isle of Man avontuur
Dit seizoen gaat het Performance Racing team voor de tweede keer in haar bestaan deelnemen aan de Isle of Man TT. De uit Manchester afkomstige Frank Gallagher is door het team benaderd om hieraan deel te nemen. De coureur was overgekomen uit Engeland om tijdens de teampresentatie kennis te maken met het team, de sponsoren en andere belangstellenden. Gallagher gaf aan uit te kijken naar zijn optreden tijdens de TT samen met het voor hem nieuwe team. Hij is van plan om te laten zien wat hij in zich heeft en hoopt zich ook dit jaar weer te kunnen verbeteren op het eiland, eind mei. Bij de TT van 2018 behaalde Gallagher verdienstelijke resultaten door als zevenentwintigste en tweeëntwintigste te finishen tijdens Superstock races en de Senior TT. Dit jaar gaat hij deelnemen in de Superstock, Superbike en de Supersport.  De coureur gaat tijdens de eerste ronde van het  IRRC in Hengelo deelnemen in de open klasse om zo het nodige testwerk te verrichten.

Wij als team kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond samen met sponsoren, club van 50 leden en andere motorsportfans en kijken uit naar de eerste race van het seizoen op eigen bodem in Varssel op 11 en 12 mei.

Deel op social media: