Performance Racing Achterhoek sluit Spaanse-test af in Assen

Damon Teerink – KNMV Test 2024

Ruim een week was het Hengelose Performance Racing Team actief op Spaanse bodem om zich met maar liefst vier coureurs voor te bereiden op aankomend seizoen. Eerst waren de coureurs op het Noord-Spaanse circuit Alcarras, waarna het later doorreisde naar het Grand-Prix circuit van Valencia. Naast bekenden Ilja Caljouw en Jorn Hamberg, maakten Noord-Ier Adam MCLean en Hengeloër Wesley Ankersmid hun officiële debuut voor het Achterhoekse motorsportteam. Dinsdag 2 april werd er door Hamberg, Ankersmid en Caljouw ook nog getest op het TT-circuit Assen tijdens de 2024 editie van de KNMV test.

 

Zondagavond 24 maart arriveerde het voltallige team in Spanje. De dag erop stonden de eerste kilometers van het nieuwe seizoen gepland, maar dat het in Spanje niet altijd mooi weer is bleek ook nu maar weer. Door regenval en dus een natte baan vielen de testen op maandag volledig in het water. Dinsdagmiddag was er een deels droge baan. De omstandigheden waren nog niet ideaal, maar er kon wel gereden worden. Het tempo werd rustig opgebouwd en deze eerste sessies werden dan ook vooral gebruikt om het ritme te vinden of voor sommigen hun nieuwe machines te leren kennen.

 

Supersport

Aankomend seizoen is het Performance Racing Achterhoek team goed vertegenwoordigd in de Supersport 600 klasse. Daarnaast is het ook nog eens een mooie mix aan coureurs. Rijders die zichzelf willen laten zien. Dit was zeker ook het geval tijdens de eerste dagen in Valencia. Buiten het feit dat er nu mooi de tijd en ruimte was om te werken aan de afstelling van de Yamaha’s, bleken nieuwkomers McLean en Ankersmid beiden erg snel te zijn. De mannen voelden zich goed en maakten mooie stappen. Caljouw moest nog even op stoom komen, maar had zeker ook de smaak goed te pakken. De coureurs deelden onderling ook hun kennis en kunde. Zo werden er gezamenlijk ook weer stappen voorwaarts gezet. Na de testdagen op circuit Alcarras konden de coureurs op een droge baan in Valencia rijden. Dit kwam de test alleen maar ten goede en zo werd de test door deze drie coureurs positief beëindigd.

 

Superbike

Na zijn fantastische gastoptreden in het Duitse Frohburg van september vorig jaar, stapte Jorn Hamberg afgelopen week weer op de Kawasaki ZX10-R Superbike machine. Met deze test in Spanje begon de Drentse coureur samen met zijn team aan een heel nieuw avontuur. De omstandigheden waren tijdens de eerste dagen zeker niet ideaal. Het circuit van Alcarras kende nog veel natte plekken. Het was dus niet mogelijk om echt vol het gas erop te zetten.. De woensdag was een aanzienlijk betere dag. De snelheid was aanwezig, werd goed opgebouwd en er kon samen met Arno gewerkt worden aan de afstelling. De eerste dag in Valencia werd deze goede lijn doorgetrokken en werden er goede tijden gereden. Op zaterdag was Hamberg wederom goed onderweg, maar helaas was de coureur de motor tijdens de middagsessie niet de baas. Het gevolg hiervan was een zeer vervelende crash, waarbij de coureur zelf ongedeerd bleef, maar de motor niet geheel ongeschonden uit de strijd kwam. Een vervelend en zuur einde van een mooie test in Spanje, maar helaas hoort dit ook bij de motorsport. Ondanks het zure einde kijken het team en de coureur terug op een productieve test.

 

KNMV Test  

Dinsdag 2 april werd er door Caljouw, Hamberg en Ankesmid ook nog getest op het TT- circuit van Assen. De motorsportbond organiseerde hier een test dag. Een dag waarop weer veel kilometers gemaakt konden worden. Dit was de laatste test voordat er in wedstrijdverband wordt geracet. Daarover brengt het team later meer nieuws naar buiten.

Deel op social media: