Performance Racing Achterhoek aan de start met Hengeloër Ankersmid op eigen Varsselring

 

Na een goede voorjaarstest staat het IRRC-seizoen 2024 op het punt van beginnen. Ilja Caljouw en Wesley Ankersmid rijden dit weekend hun openingsweekend, welke traditiegetrouw wordt verreden op de Varsselring. Voor Ankersmid gaat dit sowieso een bijzonder weekend worden. De rijder gaat aankomend weekend zijn debuut maken voor het Hengelose motorsportteam. Ilja Caljouw is een zeer ervaren stratenracer en een vertrouwt gezicht binnen het team van Arno en Tonny Wassink. Hij zal dit weekend voor de overwinning mee gaan doen.

Foto ter illustratie – Fotocredit Madli Hanson – Hengelo 2024, Ilja Caljouw

Een weekend later dan dat iedereen gewend is, maar de eerste ronde van het IRRC-kampioenschap gaat aankomend weekend eindelijk van start. Buiten het feit dat het de eerste twee races van het seizoen zijn, is en blijft een thuisrace natuurlijk altijd bijzonder. Geen jaar is hetzelfde. Zo ook dit jaar niet en beloofd het weer een bijzondere editie te worden.

IRRC Supersport 600 2024

Als we kijken naar het IRRC-Supersport kampioenschap, dan kunnen we het komende seizoen ook weer het nodige spektakel verwachten. Jorn Hamberg pakte vorig jaar een tweede plek, maar was misschien over het gehele seizoen wel de beste coureur. Hij heeft de overstap gemaakt naar de Superbike klasse. Dit zorgt ervoor dat er weer kansen komen voor andere coureurs om zich te laten zien. Ilja Caljouw is een ervaren gezicht binnen het Supersport 600 paddock. De Drentse coureur gaat ook dit jaar samen met Performance Racing Achterhoek voor de titel. Aankomend weekend zal Caljouw zeker een kandidaat zijn voor de overwinning in beide Supersport 600 races op de Varsselring. Buiten de vaste sterke namen in het deelnemersveld, heeft Caljouw er dit jaar een erg sterke teamgenoot bij gekregen.

Debutant binnen Performance Racing Achterhoek

Nadat Achterhoeker Wesley Ankersmid in 2023 zijn debuut maakte op de Varsselring, heeft de coureur uit Hengelo besloten om dit jaar deel te nemen aan het volledige IRRC Supersport 600 kampioenschap. De dertiger kent nog maar een korte carrière, maar ziet dit jaar dan ook als een echte uitdaging. Een seizoen waarin op een verantwoorde wijze stappen moeten worden gezet. Buiten Hengelo en het Duitse Frohburg zijn dan ook alle circuits nieuw voor hem. Het komend weekend gaat de thuisrijder uiteraard proberen wat punten bij elkaar te sprokkelen, maar dit is gezien het snelle deelnemersveld nog een hele kluif. Aan de motivatie zal het bij de coureur dan ook niet liggen.

Naast het IRRC, gaan zowel Caljouw als Ankersmid ook deelnemen in de Benelux Trophy. Dit is puur als extra training.

Adam MCLean afwezig

De Noord-Ier Adam MCLean is een zeer talentvolle en snelle coureur. Dit liet hij ook zien tijdens de voorjaarstest in Spanje. Ondanks dat dit kampioenschap en de circuits geheel nieuw voor hem zijn, maakt ook hij kans om zich met de titel te gaan bemoeien. Helaas zal hij niet aanwezig zijn tijdens het openingsweekend vanwege zijn deelname aan de North West 200.

Deel op social media: