Performance Racing Achterhoek werkt succesvolle test af in Zandvoort en maakt zich op voor de eerste race van dit seizoen

Het Hengelose Performance Racing Achterhoek werkte met haar coureurs een test af op het circuit van Zandvoort. De test stond in het teken van het rijritme op doen en het uitproberen van diverse zaken aan de motoren. 

Fotocredit: Madli Hanson

Na twee keer met succes op het TT-circuit in Assen te hebben gereden, was het op maandag 17 augustus de beurt aan het circuit van Zandvoort in Noord-Holland. Voor de coureurs van het PRA-team was dit een geheel nieuwe ervaring. Het was dus afwachten hoe het de heren zou vergaan. Bij aankomst op het circuit werden er zeer strenge coronamaatregelen gehanteerd. Dit kostte veel tijd. Nadat dit voorbij was, werd de pit box ingericht.  

De dag begon met een eerste sessie om 09.00 uur. Het doel van deze sessie was om de baan te leren kennen. Toen de coureurs voor de tweede sessie de baan op gingen, kwam het zonnetje erdoor en werden de omstandigheden aangenamer. Caljouw en Hamberg wisten in deze sessie beter op zoek te gaan naar het juiste ritme. Bloemhard kende wat problemen met zijn Kawasaki, welke voor de derde sessie werden opgelost door de monteurs. Supersport coureurs Jorn Hamberg en Ilja Caljouw wisten een mooi ritme op te bouwen. Tijdens de vierde sessie wisten ze dit gevoel door te zetten en gingen de tijden verder naar beneden. 

Helaas viel de laatste sessie net als in Assen in het water en koos het team ervoor om in te gaan pakken en huiswaarts te keren. Al met al kan men tevreden terugkijken op de verreden test op Zandvoort. 

Begin september aan de start met Ilja Caljouw
Nu de test in Zandvoort erop zit, is het team blij om bekend te kunnen maken dat zij begin september aan de start van een raceweekend staan met Supersport coureur Ilja Caljouw. Op 5 en 6 september gaat een klein deel (vanwege de coronamaatregelen) van het team met Caljouw naar Tsjechië om daar deel te nemen aan de Dymokury Road Races tellend voor het Tsjechische kampioenschap. Ilja Caljouw heeft zelf bij het team aangegeven hier graag te willen deelnemen. Na alle waarschijnlijkheid gaan hier meer coureurs uit het IRRC naartoe. Het team is met Bloemhard en Hamberg de mogelijkheden aan het bekijken waar zij eventueel dit jaar nog in actie kunnen komen. Daarnaast gaat het gehele team sowieso uitkomen tijdens de Gamma Racing Days op het TT-circuit in de Benelux Cup van 25 t/m 27 september. 

 

Deel op social media: