Performance Racing Achterhoek klaar voor eerste raceweekend van 2020

Het wachten is voorbij. De Performance Racing Achterhoek coureurs Ilja Caljouw, Jorn Hamberg en Virgil-Amber Bloemhard stappen weer op hun motoren om een officieel raceweekend te rijden. Het team uit Hengelo Gelderland heeft lang op dit moment moeten wachten en is zeer gemotiveerd om zich te laten zien.

 Aankomend weekend is het dan eindelijk zover, het Performance Racing Achterhoek gaat weer racen. Plaats van actie is het stratencircuit van Dymokury in Tsjechië. Tijdens dit evenement wordt er voor het nationale kampioenschap gereden. Het is de eerste keer dat de coureurs op deze baan in actie komen. Om toch nog wat te kunnen rijden dit jaar heeft het team besloten hier deel te nemen. Echter moeten zij zich wel aan strenge maatregelen houden. Zo mogen er maar een beperkt aantal teamleden mee en is er beperkt publiek welkom in bepaalde zones.

Supersport 600
Jorn Hamberg en Ilja Caljouw staan namens het Performance Racing team aan de start in de Supersport 600 klasse. Het belooft een zwaar raceweekend te worden met een mooi en sterk deelnemersveld. De mannen zullen zich moeten meten met veel Tsjechische deelnemers. Naast de Tsjechen, komen er ook een aantal vaste deelnemers uit het IRRC aan de start. Het wordt dus een zeer spannend weekend.

Fotocredit: Mali Hanson – Ilja Caljouw Horice 2019

Fotocredit Madli Hanson – Jorn Hamberg

Superbike 1000
Evenals de Supersport, staan ook de dikke duizend cc machines aan de start. Virgil-Amber Bloemhard gaat zijn opwachting maken met de vertrouwde Kawasaki ZX10. De Nederlander kan veel concurrentie verwachten, want ook in deze klasse komen er een aantal IRRC-toppers aan de start. Bloemhard moet dus gelijk vanaf het begin scherp zijn om te kijken waar hij staat ten opzichte van dit deelnemersveld. Saai wordt het zeker niet.

Fotocredit Madli Hanson – Virgil-Amber Bloemhard

Zaterdag worden er twee kwalificaties gereden, waarna er zondag voor onze coureurs één race te rijden is.

Verdere actie
De maand september is het Performance Racing Achterhoek volop in actie. Het team gaat van start in races van diverse kampioenschappen. Het schema ziet er als volgt uit:

5/6-9     • Dymokury • Road Race
11/13-9 • Lausitzring • IDM • supersport 600 met Jorn Hamberg

25/27-9 • Assen • Gamma Racing Days Benelux Trophy

Deel op social media: