Performance Racing Achterhoek wil er weer staan in 2021 

Performance Racing Achterhoek kende een jaar zonder volledig IRRC-seizoen. Echter werden er wel een aantal races verreden en werd er geïnvesteerd in nieuw materiaal. Het Hengelose wegraceteam hoopt er in 2021 weer te staan en mee te kunnen doen voor de podiumplaatsen.  

Fotocredit: Henk Teerink – IDM Lausitzring Jorn Hamberg

Het laatste volledige seizoen
Het is alweer een tijd terug, maar het seizoen 2019 was het laatste ‘volledige’ racejaar voor het Hengelose Performance Racing Achterhoek. Ilja Caljouw kwam uit in de Supersport klasse en met de komst van Virgil-Amber Bloemhard was het team ook weer terug in de Superbike klasse. ‘’Het was een jaar met ups en downs. Het ene weekend zaten we binnen de top vijf met zicht op het podium en het andere weekend zaten we buiten de top tien. Dit kwam mede door technische problemen en slechte weersomstandigheden. Maar door het seizoen heen was er wel een stijgende lijn zichtbaar’’, zo zegt teammanager Arno Wassink. 

2020
Na een hoopvolle voorjaarstest in Spanje waarbij de coureurs en het team goed voor de dag kwamen, zette het Coronavirus een streep door het IRRC-seizoen en ging Nederland op slot. ‘’Toen de lockdown voorbij was, hebben we een aantal circuitdagen gedaan waarbij de coureurs meteen weer snel waren. Tijdens een race in Dymokury voor het Tsjechische kampioenschap lieten de jongens zien dat het tempo er direct in zat. Dit bevestigde nogmaals dat we op de goede weg zitten. Tijdens een raceweekend voor het Duitse IDM hebben we met Jorn Hamberg veel kunnen leren over de Yamaha R6 die we voor het seizoen 2020 hadden aangeschaft. De info die we hier hebben opgedaan kan ons alleen maar sneller maken. Tijdens de Gamma Racing Day in Assen was het mooi dat we uiteindelijk toch nog voor publiek konden rijden’‘, vertelt Arno Wassink. Verder geeft hij aan, ‘’Daarnaast hebben we aan het einde van dit jaar nog geïnvesteerd in een tweede Yamaha R6 van het nieuwe type om zo ook voor Ilja Caljouw de progressie voort te kunnen zetten.’’ 

Hopelijk weer races in de zomer van 2021
Dat het nog onzeker is hoe 2021 gaat lopen moge duidelijk zijn, maar als het weer kan wil het Performance Racing team er honderd procent klaar voor zijn en hoopt het samen met haar trouwe groep sponsoren weer mee te doen om de podiumplaatsen. ‘’Het is nu gewoon nog even afwachten. Persoonlijk hoop ik dat we aankomende zomer weer wat races kunnen gaan rijden. We gaan door met onze voorbereidingen en gaan ervan uit dat we in maart af kunnen reizen naar Spanje voor de voorjaarstraining. Deze deadline moeten we ook voor onszelf aanhouden. Samen met onze enthousiaste groep sponsoren hopen we er weer voor te gaan. Het is een dure sport en zonder de steun van sponsoren kunnen we simpelweg niet racen’’, licht teammanager Wassink toe. 

Deel op social media: