Performance Racing Achterhoek wil uit de startblokken schieten tijdens thuisrace op de Varsselring

Performance Racing Achterhoek maakt zich op voor de officiële start van het nieuwe International Road Racing Championship op de eigen Varsselring in Hengelo. Met de komst van Virgil-Amber Bloemhard is het team weer helemaal terug in de Superbike klasse en gaat Ilja Caljouw voor het tweede achtereenvolgende jaar van start in de Supersport klasse. Daarnaast maakt Frank Gallagher zijn opwachting als gastrijder ter voorbereiding op zijn deelname aan de Isle of Man TT.

Hengelo, altijd bijzonder
Hoeveel mooie edities er in het verleden ook al zijn geweest, de thuisraces in Hengelo blijven voor het team toch altijd heel bijzonder. De spanning, de vele voorbereidingen in de winter, de start van weer een nieuw IRRC seizoen, de vele fans en sponsoren die komen kijken, het zijn dingen die toch elk jaar weer meespelen en speciaal blijven. Daarbij komt nog dat de races in Hengelo de enige twee races zijn in Nederland voor het IRRC. De rest van het seizoen is het team in het buitenland te bewonderen.

IRRC Supersport
De races in Hengelo betekenen ook nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ilja Caljouw gaat zijn tweede jaar in voor het Performance Racing team en wil laten zien wat hij waard is dit seizoen. Het afgelopen jaar had Ilja Caljouw pech omdat hij te maken kreeg met een lekke achterband tijdens de kwalificatie. Tijdens de races wist hij een zestiende en negende plaats te behalen. Aankomende zondag start iedereen weer vanaf nul en worden de eerste punten verdeeld. De kampioen van vorig jaar is de Fransman Matthieu Lagrive. Naast Lagrive zijn er dit jaar meerdere coureurs die kans maken op de titel. Ilja Caljouw wil proberen om elke race binnen de top vijf te finishen. Aankomend weekend in Hengelo is dit ook het doel, maar dit gaat geen makkelijke opgave worden voor de coureur uit Smilde.

IRRC Superbike
Performance Racing Achterhoek heeft dit seizoen een nieuwe troef in het IRRC Superbike in de persoon van Virgil-Amber Bloemhard. Daarnaast is er deze winter een Kawasaki ZX10 2019 aangeschaft en is er hard gewerkt om deze perfect klaar te krijgen voor de aanvang van het nieuwe seizoen. Met deze combinatie hoopt het team komend weekend weer helemaal terug te zijn in de koningsklasse van het IRRC. Het doel is om een top tien finish te behalen, met een uitschieter naar de top vijf. Virgil is geen onbekende op de Varsselring en wist tijdens de laatste keer dat hij in actie kwam in Hengelo, één IRRC race op zijn naam te schrijven.

Voorbereiding op de TT Isle of Man 2019
Naast Caljouw en Bloemhard, gaat Frank Gallagher van start op een Kawasaki ZX10 in de Benelux Cup en de IRRC Superbike. Het gastoptreden zal in het teken staan van voorbereiding op zijn deelname aan de TT op het eiland Man, dat eind deze maand van start gaat. Daarnaast maakt Frank voor het eerst kennis met het IRRC en de Varsselring.

Benelux Cup
Om aankomend weekend extra kilometers te maken, nemen Ilja Caljouw en Virgil-Amber Bloemhard ook deel aan de trainingen in de Benelux Cup. Of beide ook de twee wedstrijden rijden, hangt af van de situatie op dat moment en wat de coureur zelf wil. Het team ziet het IRRC als het belangrijkste.

 

 

Deel op social media: