Performance Racing Achterhoek wil zichzelf belonen tijdens thuisraces in Hengelo

Na een jaar van afwezigheid, gaat het aankomend weekend dan eindelijk weer gebeuren. Performance Racing Achterhoek keert terug op haar thuiscircuit ‘De Varsselring’ in Hengelo.  Voorafgaand aan het derde IRRC-weekend van 2021, kunnen we zeggen dat het een bijzondere 53e editie van de internationale wegraces gaat worden. Ondanks dat het door de coronamaatregelen een ‘andere’ versie wordt, kijkt het Performance Racing Achterhoek team erg uit om op hun thuiscircuit uit te komen.

Fotocredit: Roadrace & more

Na twee raceweekenden en vier verreden races, is het IRRC-Kampioenschap aangekomen op het stratencircuit van Hengelo, Hier wordt dit weekend de Nederlandse ronde van het IRRC verreden. Na een goede start te hebben gemaakt in het IRRC-Supersport, wil Performance Racing zich dit weekend verder belonen met goede resultaten. Het IRRC-Superbike seizoen kent nog wat ups en downs, maar in Hengelo hoopt het team de ommekeer te kunnen bewerkstelligen.

IRRC Superbikes

Na vier verreden races staat Virgil-Amber Bloemhard zesde in het kampioenschap. De resultaten waren nog niet echt wat ze zouden moeten zijn, maar desondanks kijkt Virgil erg uit naar aankomend weekend. Het doel is dan ook, om minimaal binnen de top vijf te zitten en wie weet zit er dan nog wel meer in. Na een aantal veranderingen door te hebben doorgevoerd aam de Kawasaki, hoopt het team weer stappen voorwaarts te maken Bloemhard heeft bewezen dat banen zoals Hengelo hem erg goed liggen.

Fotocredit: Roadrace & more

Fotocredit: Roadrace & more

IRRC-Supersport

Ilja Caljouw reedt in de afgelopen vier wedstrijden 72 punten bij elkaar. De Yamaha-coureur staat hiermee op de tweede plaats in het kampioenschap. Na in Tsjechië een ijzersterk weekend te hebben gereden, zitten Caljouw en het Performance Racing team vol vertrouwen. Het doel voor dit weekend, is te laten zien waarom de Performance Racing coureur de tweede plek bezit en zo goed voor de dag te komen. Het podium is dan ook het enige echte doel.

Fotocredit: Roadrace & more

Jorn Hamberg, gaat na zijn opgelopen blessure in Chimay de strijdt weer aan. De coureur wacht nog op zijn eerste puntenklassering in het IRRC Supersport. De laatste keer dat hij aan de start verscheen in Hengelo, wist hij beide races te winnen. Hamberg gaat natuurlijk ook voor het hoogste haalbare en we mogen hem dan ook rekenen tot een podium-kandidaat.

Fotocredit: Madli Hanson

Benelux Cup

Naast het IRRC, komen de Performance Racing coureurs ook ui in de Benelux Cup. Aan het begin van dit seizoen, werd ervoor gekozen om ook dit kampioenschap te rijden. Deze beslissing bleek niet zonder succes. In de Supersport, maken zowel Jorn Hamberg als Ilja Caljouw, nog kans op de titel. Zaterdagmiddag wordt de eerste race voor dit kampioenschap verreden.

 

Deel op social media: