Ilja Caljouw en Performance Racing wederom op het podium tijdens IRRC van Tsjechië

Ilja Caljouw reedt samen met Performance Racing Achterhoek, een perfect weekend tijdens het derde wedstrijdweekend om het IRRC-kampioenschap. Virgil-Amber Bloemhard kende een lastiger weekend en wist niet de resultaten te behalen, die hij vooraf voor ogen had.

Fotocredit: Madli Hanson

Van 13 t/m 15 augustus, werd in het Tsjechische Horice de derde IRRC-ronde van 2021 verreden. De omstandigheden waren tropisch te noemen, met temperaturen over de dertig graden. Voor de mannen van Performance Racing was de hitte niet altijd even prettig, maar toch begonnen de coureurs vol vertrouwen aan de kwalificaties op zaterdag.

Kwalificaties

In de Supersport klasse, was het Ilja Caljouw die ijzersterk begon aan zijn weekend. De PRA-coureur wist zich direct in de voorste gelederen te melden en reedt zeer strakke tijden. Met een voorlopige vierde plek, waren het team en de coureur dan ook dik tevreden. Virgil-Amber Bloemhard, kende een lastigere kwalificatie en kon geen goed ritme vinden. Een tiende plek, was het resultaat in de eerste tijdtraining. Ilja Caljouw, ging er bij aanvang van de tweede kwalificatie nog eens goed voor zitten. Wederom begon de Yamaha-coureur sterk aan de sessie en wist lang de derde en zelfs even de tweede tijd te pakken. Helaas werd de coureur vlak voor het einde van de sessie, terugverwezen naar plek vier. Het was jammer, maar Ilja had gedaan wat hij kon. Een mooie uitgangspositie voor de twee races. Kawasaki-rijder Virgil-Amber Bloemhard, wist zich te verbeteren en een beter gevoel met de motor te krijgen. Het was nog zeker niet waar hij wilde staan, maar het beetje winst dat geboekt was, gaf hem vertrouwen voor de races op zondag. Een negende starplaats was aan het einde van de sessie het resultaat

Races IRRC Supersport

Na een sterke trainingsdag, mocht Ilja als vierde van start gaan. De start was minder en hij moest in de eerste paar ronden er heel wat aan doen om in de buurt van de kopgroep te blijven. Caljouw wist naar voren te komen en met snellere rondetijden, dan de mannen voor hem naar de derde plek in de wedstrijd toe te rijden. Ilja ging er eens goed voor zitten en wist zelfs de tweede plek over te nemen, maar in de laatste bocht moest hij deze toch weer uit handen geven. Hiermee werd Caljouw derde en kon zo zestien punten bijschrijven voor het kampioenschap. Tijdens de tweede race, was de start wederom niet goed en moest Ilja zich terug knokken. Hij hield net als in de eerste race de kopgroep in zicht, maar moest genoegen nemen met de vierde plek tijdens de tweede wedstrijd.

Fotocredit: Madli Hanson

Races IRRC Superbikes

Virgil-Amber Bloemhard keek met veel vertrouwen uit naar het weekend in Tsjechië, maar was niet tevreden over zijn kwalificaties. Hij wist dan ook, dat hij veel goed moest gaan maken in de twee te verrijden races. De start van Virgil was nier goed en hij verloor een aantal plaatsen. Hij begon aan een inhaalrace. De ronde die daaropvolgende, werd de rode vlag getoond en de wedstrijd stilgelegd. De herstart was beter en Virgil kon nu verder naar voren komen. Het gat met de top vijf, was al te groot. Een zevende plek was het resultaat in de eerste race. De tijden waren beter dan in de trainingen en met een aantal veranderingen was er vertrouwen voor race twee. Tijdens de tweede race, was de start van Virgil dramatisch te noemen en liep hij een grote achterstand op. Met wilskracht en vechtlust, wist Bloemhard zich terug te knokken en weer op te klimmen. Liggend op een elfde plek, werd de race stilgelegd en niet meer hervat en zo kreeg het hele veld halve punten.

Fotocredit: Madli Hanson

Het was een warm, zwaar, maar ook een mooi weekend met het podium voor Ilja Caljouw. Virgil reedt niet zijn sterkste weekend, maar hij kijkt ernaar uit om zich tijdens de thuisrace in Hengelo te revancheren.

Deel op social media: