Performance Racing behoudt samenstelling en gaat op jacht naar mooie resultaten in 2022

De renstal van het Performance Racing Achterhoek Racing team, zal in 2022 geheel behouden blijven. Ilja Caljouw, Jorn Hamberg en Virgil-Amber Bloemhard maken weer deel uit van het uit Hengelo Gelderland afkomstige wegraceteam. Ondanks dat dezelfde samenstelling behouden zal blijven, verandert er intern wel het één en ander. Eerder deze maand werd al bekent dat met Ilja Caljouw wordt deelgenomen aan de Isle of Man TT. Daarnaast keert het team weer terug op de Norh West, waar met het hele team wordt deelgenomen aan de North West 200. Buiten deze twee grote road-races, gaat het team natuurlijk als vaste deelnemer aan de start verschijnen in het IRRC.

Virgil-Amber Bloemharrd

Virgil-Amber Bloemhard – Foto: eigen foto

Na twee vervelende Coronajaren, is het Performance Racing Achterhoek team klaar om te vlammen en op jacht te gaan naar nieuwe successen en titels. De samenstelling blijft hetzelfde. Dit zorgt ervoor dat iedereen goed op elkaar is ingespeeld Coureurs en teamleden kijken dan ook uit naar de seizoenstart eind Maart in Spanje. Als alles doorgaat, belooft het een mooi jaar te gaan worden.

Ilja Caljouw maakt debuut in IRRC Superbikes

Als we kunnen spreken over een verrassing, dan was Ilja Caljouw dit wel. De coureur uit het Drentse Boven-Smilde, maakte een zeer sterk seizoen door in de IRRC Supersport klasse. Zo pakte hij diverse podia en was zeer constant. Dit alles resulteerde in een uiteindelijke tweede plek in de 2021 eindstand achter de Fransman Pierre Yves Bian.

Ilja Caljouw wil aankomend jaar zijn horizon verbreden en heeft samen met het team besloten om zowel in het IRRC Supersport, als Superbike als vaste deelnemer aan de start te gaan verschijnen. Dit is geheel nieuwe uitdaging, maar Caljouw en Performance Racing Achterhoek zijn beide van mening dat ze deze uitdaging aan moeten gaan. Daarnaast is het rijden op een Superbike machine goed om ervaring op te doen. Tijdens de TT Isle of Man, zal namelijk ook worden deelgenomen op een Superbike. Uiteraard wil Caljouw zijn resultaat in het IRRC Supersport evenaren, maar deelname in twee klassen is niet niks.

Bloemhard met 2022 Kawasaki ZX10 op jacht naar top drie klassering in IRRC Superbikes

Het vorige seizoen kon niet beter eindigen voor Virgil-Amber Bloemhard. Met tweemaal een IRRC-podiumplaats tijdens de finaleraces in het Duitse Frohburg, gaf de Performance Achterhoek coureur echt zijn visitekaartje af. Voor dit jaar is het doel om deze goede lijn en sterke vorm voort te zetten. Met de aanschaf van een nieuwe Kawasaki, hoopt het team mee te kunnen vechten om het de podiumplaatsen. Door het goede eindschot van afgelopen seizoen, heeft men er alle vertrouwen in om dit door te kunnen zetten. Daarnaast gaat Bloemhard zijn debuut maken op de North West 200.

Jorn Hamberg op jacht naar IRRC Supersport-titel in 2022

Jorn Hamberg begint aan zijn tweede seizoen voor het Performance Racing team. De jonge coureur maakte een sterke indruk tijdens het voorseizoen. Deze sterke vorm trok hij door naar de eerste wedstrijden in de Benelux Trophy, maar tijdens het IRRC-weekend, ging het mis voor Hamberg. Een vervelende crash zorgde ervoor dat hij er een tijd tussenuit was. Uiteindelijk wist hij wel de titel in de Benelux Trophy Supersport binnen te slepen, maar een goede klassering in het IRRC zat er niet meer in.

Aankomend seizoen gaat Hamberg zich volledig richten op het binnenslepen van de IRRC Supersport titel. Dit wordt nog een grote uitdaging aangezien het Supersport veld ook dit jaar weer sterk is. Alles moet dus kloppen, wil Hamberg mee kunnen vechten om de titel. Begin Mei, zal ook hij zijn debuut gaan maken tijdens de North West 200.

 

 

 

 

Deel op social media: