Grandioze seizoens-afsluiter voor Performance Racing Achterhoek in Frohburg

Performance Racing Achterhoek, beleefde een uitstekend finaleweekend tijdens het laatste evenement van het IRRC. Ilja Caljouw, Jorn Hamberg en Virgil-Amber Bloemhard lieten een zeer goede indruk achter op het stratencircuit in het Duitse Frohburg en sloten het seizoen met een goed gevoel af.

Fotocredit Madli Hanson

Tijdens de kwalificaties op zaterdag, waren de omstandigheden tricky en fris. De Performance Racing-coureurs, hadden veel rijtijd en konden al snel een goed ritme vinden. Na twintig minuten was het Jorn Hamberg die de polepositie voor zichzelf wist te bemachtigen. Hiermee had hij zijn teamgenoot terugverwezen naar plek twee. Het Performance Racing team stond er dus goed bij in de IRRC Supersport klasse. Virgil-Amber Bloemhard was ook goed op dreef, maar door een aantal rode vlag-situatie kon hij niet de juiste snelle ronde neerzetten. Zo stond de coureur van het Hengelose raceteam op een achtste plek gekwalificeerd. Later die middag, ging het regenen en besloot het team in de box te blijven. De tijden konden immers niet meer worden verbeterd .

Races IRRC Supersport

Het waren de Performance Racing-coureurs die op de eerste twee plekken stonden voor de twee te verrijden races in Frohburg, Beide mannen hadden een goede start en gingen samen achter Pierre Yves Bian aan. De teamgenoten gingen het gevecht met elkaar aan om de tweede positie in de wedstrijd. Het was een mooi gezicht om de Caljouw en Hamberg achter elkaar aan te zien gaan. Het was Hamberg die derde werd in de eerste race achter teamgenoot Caljouw, hij werd tweede en wist met deze klassering, ook de tweede positie in de eindstand veilig te stellen.

Fotocredit: Karl-Heinz Kalkhake

De tweede race in Frohburg, kan de boeken ingaan als één van de mooiste races van het afgelopen seizoen. Wederom waren het Jorn Hamberg en Ilja Caljouw die met elkaar het gevecht aangingen. Na drie ronde had IRRC Supersport 2021-Kampioen Pierre Yves Bian, die op moest geven met een technisch probleem. Caljouw die op dat moment tweede lag, nam de leiding over en reedt samen met zijn teammaatje weg. Het waren de rode motoren die samen met elkaar het gevecht gingen voeren om de winst. Hamberg kwam steeds dichterbij en leek zijn eerste IRRC-zege te kunnen pakken, maar de race duurde voor hem net te kort en werd tweede. Ilja Caljouw won zijn eerste IRRC Supersport race voor Performance Racing Achterhoek.

Races IRRC Superbike

De races in Frohburg, werden voor Virgil-Amber Bloemhard een rechtstreeks gevecht met de Belg Laurent Hoffman. Bloemhard had een goede start en kon beginnen aan een goede openingsfase. Na de eerste doorkomst, was hij dan ook de top vijf al ingedoken Grams was al vertrokken en dus barste daarachter het gevecht los. Toen de Duitser David Datzer crashte , kwam het groepje nog dichter bij elkaar en werd het één groot gevecht van de vijfde tot er met de tweede positie, De coureur van het Performance Racing team, kwam steeds beter in zijn ritme en reed snellere tijden dan de mannen voor hem. Uiteindelijk lukte het om in de laatste ronde en in de laatste bocht de tweede positie te pakken. Hiermee pakte Bloemhard op zeer knappe wijze zijn eerste IRRC-podium voor Performance Racing Achterhoek.

Fotocredit: Karl-Heinz Kalkhake

De tweede race, was wederom erg sterk van Virgil-Amber Bloemhard. De coureur wist zijn tempo in de race weer goed op te bouwen en reedt zo sterk naar voren. Het werd weer een gevecht met Laurent Hoffman. Een nek aan nek race om van te smullen als motorsportliefhebber. Terwijl Grams al weg was, ging het dus weer om de tweede plek. Dit keer lukte het Virgil niet om Hoffman te verschalken en daarmee werd de Performance Racing-coureur derde. Een zeer knappe prestatie. Met twee keer een podium in het laatste IRRC-weekend, kijken we terug op een fantastische afsluiter van een bijzonder seizoen.

Deel op social media: