Performance Racing staat aan de vooravond van een uitdagend seizoen

Het is bijna zover, een uitdagend raceseizoen staat voor het Hengelose Performance Racing Achterhoek op het punt van beginnen. Het team werkte een aanzienlijk testprogramma af, presenteerde zich voor haar sponsoren en belangstellenden en begint over een kleine twee weken aan een splinternieuw IRRC-seizoen. Met daarnaast deelname aan de North West 200 en de Isle Of Man TT, wordt het een druk jaar.

Fotocredit: Madli Hanson

Drukke winter

De winterperiode was allesbehalve rustig voor de teamleden van Performance Racing Achterhoek. Zo werd de teamtruck verder afgemaakt, werd er een nieuwe Kawasaki ZX10 aangeschaft en had monteur en teammanager Arno Wassink een behoorlijke klus aan de voorbereidingen op de North West 200 en TT-deelname. Ook moesten de andere motoren worden klaargemaakt. Na een drukke tijd, kunnen we stellen dat alles er op en top bij staat voor aanvang van het nieuwe seizoen.

 Verloop voorjaarstest

Virgil-Amber Bloemhard, Jorn Hamberg en Ilja Caljouw kenden een sterk voorseizoen. Ondanks dat de trainingen in Spanje in het water vielen, waren de coureurs tevreden met de verreden kilometers onder natte omstandigheden. Tijdens de trainingsdagen in Assen en het Belgische Zolder hebben de coureurs onder droge omstandigheden getest. De tests waren voor Caljouw en Bloemhard extra bijzonder. Zij trainden beiden op een voor hen nieuwe machine. De overstap naar de Superbike, ging voor Ilja Caljouw verrassend goed. Hij wist zich snel aan te passen en steeds beter te wennen aan het hogere vermogen. Virgil Amber Bloemhard had ook een goed gevoel met de nieuwe Kawasaki en was tevreden over zijn test campagne. Jorn Hamberg was op zijn Yamaha R6 meteen snel. Na zijn opgelopen blessure vorig jaar, was de snelheid weer terug.

IRRC en North West 200

Het voorseizoen zit erop, de tests zijn afgerond en nu kan het ‘echte’ werk beginnen. Over een kleine twee weken staat het eerste IRRC-weekend op de planning. Het eerste weekend bij de start van een kampioenschap is altijd spannend, maar dat de eerste twee races van het seizoen op thuiscircuit de Varsselring worden verreden, maakt het extra speciaal. De data 30 april en 1 mei staan dan ook rood omcirkelt in de agenda’s. Niet lang na de thuisrace in Hengelo staat de North West 200 op de kalender. Een race waarbij Ilja Caljouw zijn teammaatjes aan de hand moet gaan nemen. Jorn Hamberg en Virgil-Amber Bloemhard maken namelijk hun debuut tijdens de Noord-Ierse roadrace. Het IRRC-kampioenschap is de hoofdmoot voor het team uit het Gelderse Hengelo. Supersport-coureur Jorn Hamberg wil een gooi doen naar de titel. Zijn teamgenoot Ilja Caljouw werd tweede in de 2021 eindstand en voor hem is er dus nog maar één plek om voor te gaan. Omdat Caljouw ook het IRRC Superbike kampioenschap rijdt, is het nog even afwachten hoe deze combinatie hem afgaat. Virgil-Amber Bloemhard gaat voor minimaal een top vijf-klassering, maar wil eigenlijk iedere wedstrijd op het podium staan.

Isle of Man TT

Ilja Caljouw staat voor de grootste uitdaging uit zijn race carrière. De coureur gaat samen met Performance Racing Achterhoek de uitdaging aan en rijdt eind mei de bekendste straatrace van de wereld.  Vanaf dat hij koos voor het straat racen, is het ultieme doel deelname aan de TT op het eiland Man. De voorbereidingen op dit unieke evenement begon al toen hij naar het IRRC-kampioenschap ging. De afgelopen twee jaar heeft de coureur zich toegelegd op het opdoen van baankennis. Zo kijkt hij minimaal vier keer per week onboard-beelden of speelt hij de videogame. Begin dit jaar ging hij naar het eiland voor een nieuwkomersweekend en ondervond hier de realiteit van het zestig kilometer lange circuit. Tijdens het paasweekeinde maakte Caljouw voor de tweede keer de reis naar het eiland voor weer een nieuwkomers weekend. Nu is het zaak om zich verder voor te bereiden en uit te kijken naar de start van de TT eind mei.

Deel op social media: