In aanloop naar – IRRC SSP Hengelo 2022: Jorn Hamberg “Gaan voor meerdere overwinningen en mijn PR verbeteren”

Fotocredit: Racing Passion Photography – Damon Teerink

In de nieuwe rubriek ‘In de aanloop naar’ komen de Performance Racing coureurs aan het woord voorafgaand aan een raceweekend. Wat zijn de verwachtingen, wat zijn de laatste nieuwtjes en hoe kijken zij uit naar het aankomende weekend. In aanloop naar het eerste raceweekend van 2022 blikt Jorn Hamberg vooruit op zijn weekend in Hengelo.

Mensen zouden het al snel vergeten, maar je gaat alweer je derde seizoen bij Performance Racing Achterhoek in, hoe voelt dit voor je?

“Het gaat te snel, want is altijd genieten met het hele Performance Racing Achterhoek team.”

Hoe ben je de winterperiode doorgekomen na je opgelopen blessure?

“Ik heb geprobeerd om het zoveel mogelijk op de gemotoriseerde manier te doen de Enduro en supermotard en als dat niet mogelijk was op de MTB. De klapvoet (linkerbeen) is altijd nog een beetje slapper, maar dat gaat met stappen altijd nog beter.”

Hoe kijk je terug op de voorjaarstest?

“Erg goed, de regensetting hebben we heel goed voor elkaar en kunnen we voor regenachtige dagen één op één uitwisselen. Daarnaast hebben we bij de droogweer sessies lekker het snelle ritme op kunnen pakken.”

Na twee jaren van beperkingen mogen we weer een volledig seizoen zonder beperkingen gaan draaien, wat verwacht je van het aankomende seizoen?

“Ik hoop op de hoogste trede bij de bekende circuits. Maar met twee nieuwe circuits voor mij Horice en Imatra, is het natuurlijk nog aftasten. En heel erg gaan genieten op de North West 200.”

Voorheen heb je vaak alleen op permanente circuits gereden, hoe bevalt de ‘roadrace’ wereld je?

“Je moet wel even de knop om zetten om niet op 100% te gaan rijden, daarom is het fijn om af en toe wel op een permanent circuit te rijden om die grens te bepalen.”

Hoe kijk je aan tegen het huidige niveau van het IRRC Supersport?

“Zeer goed ik vind de combinatie met het reizen door Europa erg leuk om te doen. Ook mooi om te zien is dat ‘hoge’ niveau gecombineerd wordt met gezelligheid op de paddocks.”

Wie verwacht je dat jouw grootste concurrent wordt dit seizoen?

“Er zijn er denk ik twee gelijk concurrenten Ilja en de Tsjech Petr Najman, maar we moeten de Duitser Christian Schmitz ook niet vergeten.”


Aankomend weekend de eerste twee races van het seizoen. Het zijn ook meteen de thuisraces op de Varsselring, wat verwacht je hiervan en wat is je doel voor dit weekend?


“Hopelijk is het prachtig weer, om snelle tijden te gaan zetten en m’n PR een stuk te verbeteren, Ik wil gaan voor meerdere overwinningen dit weekend.”

Deel op social media: