Performance Racing Team sluit mooi en bijzonder seizoen sterk af in Duitse Frohburg

Het afgelopen weekend werden in het Duitse Frohburg de laatste twee races voor het IRRC verreden. Performance Racing Achterhoek was ook aanwezig bij de finaleraces op het mooie Duitse stratencircuit. Coureurs Joey den Besten en Jochem van den Hoek kwamen voor de laatste keer in actie dit seizoen in hun klasse.

Donderdag vertrok het team al richting Oost-Duitsland om hier alles in gereedheid te brengen voor het allerlaatste weekend van het seizoen 2016. Zoals ieder jaar, was er dit weekend ook weer een groep sponsoren meegereisd om te genieten van de mooie races.

Kwalificaties IRRC Supersport
Buiten het IRRC deden beide heren ook mee in de open klasse om extra kilometers te maken. Joey had voor aanvang van QP1 voor het IRRC Supersport al een kwalificatie verreden. Op de vroege morgen was het nog wat fris en moest de Yamaha coureur duidelijk nog even zijn weg weten te vinden. Aan het einde van kwalificatie 1 stond Joey op een voorlopige 5e positie met een tijd van 1:57.5. Joey was hier niet tevreden mee en wist dat er in de tweede kwalificatie een tijdje bij moest. De Performance Racing coureur ging er dan ook nog eens goed voor zitten en wist in QP2 zijn tijd ruimschoots te verbeteren naar een 1.40.9. Hiermee stond Joey op een 3e startpositie voor de wedstrijddag op zondag.

dsc00969

Kwalificaties IRRC Superbike
Ook Jochem wilde dit weekend zijn seizoen met spektakel afsluiten om zo zijn succesvolle seizoen af te sluiten De Kawasaki coureur begon dan ook met veel vertrouwen aan zijn eerste kwalificatie.  Jochem wist er een 1.37.2 uit te persen. Dit was goed voor een 9e plek op de startgrid. De tweede kwalificatie wou Jochem toch proberen dichter bij de top 5 te komen.  Met een 1.36.6 was Jochem sneller dan in de ochtend kwalificatie maar, ondanks dat stond hij wel op P10 voor de twee te verrijden races op zondag

dsc01276

Race 1 IRRC Supersport
De start van Joey was niet best en verloor bij de start een aantal plaatsen. Een ronde later was hij weer terug te vinden op de derde stek. Door het oponthoud bij de start was er een gat ontstaan naar de nummers twee en één. De Yamaha coureur probeerde wat hij kon en wist ook mooie rondetijden op het asfalt te leggen. Ondanks zijn sterke rijden kwam Joey als derde over de eindstreep en was het eerste podium van het weekend een feit! Goed gereden Joey!

dsc01075

Race 1 IRRC Superbike
Jochem had een goede start vanaf P10 en de coureur uit Werkendam had naar de eerste doorkomst al twee plaatsen gewonnen. Dit hield hij een aantal ronden knap vol en kon steeds dichter naar de coureur op P7 toeschuiven. Sjakie wilde er een spektakel van maken en proberen het gevecht aan te gaan. Helaas lukte dit niet en finishte hij als 8e in de eerste race. Belangrijk was dat hij zijn concurrent om de 4e plek in het kampioenschap Johan Frederiks achter zich wist te houden. Doordat er drie gastrijders waren kreeg Jochem de punten voor P5.

dsc00304

Race 2 IRRC Supersport
Joey had er weer zin in en had eerder op  de middag een eerste plaats weten te bemachtigen in de open klasse. Dit smaakte naar meer. Zijn grootste concurrent Cherveny was al kampioen en deed niet mee omdat hij ook in de Superbikes uit kwam. De start van Joey was uitstekend en hij was dan ook zeer snel weg. Bij de eerste doorkomst was het #65 die aan de leiding met achter hem de thuisrijder Thomas Walter. Na een aantal ronden kon Joey een gaatje slaan en noteerde hij zeer constante rondetijden. Maar zijn achtervolger liet het er niet bij zitten en ging sneller in de achtervolging. Dit resulteerde er in dat hij Joey in de laatste ronde wist te kloppen en Joey terugverwees naar plaats 2. Wat een spannende race was het! Joey heeft echt gestreden, een machtig mooie race!

dsc01008

Race 2 IRRC Superbike
Jochem ging weer goed van start. Hij gaf zijn Kawasaki goed de  sporen. Hij probeerde weer gelijk aan te haken. Gelijk was er al een ronde vlag situatie en dus werd de race stilgelegd. De race werd een sprint-race over zeven ronden. Bij de herstart was Jochem minder goed weg en moest zich weer een beetje opwerken. Dit lukte hem wel maar hij wist niet langs Fredriks te komen en kwam als 8e over de eindstreep achter Fredriks.

dsc00298

We hebben een goed weekend gehad in Frohburg en het seizoen goed af kunnen sluiten. Nu is het seizoen dan ook al weer ten einde en zullen we gaan evalueren en kijken wat het volgend seizoen ons gaat brengen. Dit seizoen was een bijzonder racejaar waarin we het heel druk hebben gehad en heel veel mee hebben gemaakt. Bijvoorbeeld ons avontuur op het Isle Mann of de IRRC races in Imatra. Het was een zeer intensief maar heel mooi seizoen. Als team zijn we dan ook erg trots dat we dit allemaal hebben gedaan en meegemaakt. Zonder de steun van onze zeer trouwe sponsoren en club van 50 leden was dit nooit gelukt. We zijn iedereen die ons op wat voor een manier dan ook heeft gesteund erg dankbaar. Zonder steun van jullie konden wij dit nooit bewerkstelligen. BEDANKT ALLEMAAL!!

 

 

Deel op social media: