Performance Racing wil goed startschot geven aan IRRC-seizoen 2021 in Chimay

Na ruim anderhalf jaar radiostilte, zullen de startlichten doven en maakt het IRRC-circus haar comeback met de start van het 2021 seizoen. Performance Racing Achterhoek kan dan ook niet wachten om met haar coureurs aan de start te verschijnen op dit Belgische stratencircuit. Ilja Caljouw, Jorn Hamberg en Virgil-Amber Bloemhard beginnen nu aam het ‘echte’ werk.

Normaalgesproken zouden we nu de balans hebben opgemaakt en weten we waar we als team staan, maar na ruim anderhalf jaar geen IRRC-wedstrijd is alles anders. Aankomend weekend worden in Chimay de eerste twee races van het nieuwe seizoen verreden. Voor het Performance Racing team dit jaar dus geen openingsrace op de thuisbasis in Hengelo. In zowel de Supersport, als Superbike belooft het weer een spannend seizoen te worden, met daarbij ook nieuwe gezichten. In beide kampioenschappen. Eén ding weten we zeker, er zal weer een nieuwe kampioen komen in beide categorieën.

IRRC Supersport

Als het gaat om nationaliteiten, dan wordt het IRRC Supersport kampioenschap gedomineerd door Fransen. Een kampioenschap bestaande uit 22 vaste deelnemers. Hier komen per evenement natuurlijk altijd nog coureurs bij. Zij strijden voor de dagzeges.

Performance Racing Achterhoek kan met vertrouwen afreizen naar België, wanneer men kijkt naar de voorgaande race in Chimay uit 2019. Het was Ilja Caljouw die tijdens dit evenement een derde startplaats wist te bemachtigen. Dit was zijn beste kwalificatie tot nog toe.  In eerste race, behaalde Caljouw een zevende plaats. De laatste race van Caljouw op het circuit van Chimay zal hij zich nog goed kunnen herinneren. In een super spannende race waarin Ilja vocht voor plek drie, moest hij in de laatste paar bochten toch genoegen nemen met een vierde plek. Jorn Hamberg komt dit weekend voor het eerst uit in Chimay en voor hem is dit circuit dus nieuw. Het zal dus afwachten zijn hoe snel hij dit baantje onder de knie krijgt. Beide mannen gaan ook nog hun opwachting maken in de Benelux Trophy.

IRRC Superbike

Het IRRC Superbike kampioenschap staat op het punt van beginnen. Uit het verleden is gebleken dat deze klasse gerand staat voor spektakel. Er zal sowieso een nieuwe kampioen komen in deze klasse, maar wie dat wordt? In deze klasse zijn er ook weer de nodige kanshebbers voor de titel.

Fotocredit Madli Hanson

Performance Racing Achterhoek coureur Virgil-Amber Bloemhard, gaf aan blij te zijn om na twee lastige weekenden, weer eens uit te komen op een stratencircuit. Hij wil hier dan ook de sterke lijn die hij in zijn laatste IRRC-seizoen heeft laten zien, doorzeten naar dit jaar. In 2019 kende Bloemhard een lastig begin van zijn weekend door als achttiende te kwalificeren. De eerste race wist hij alles goed te maken en werd knap zevende. De tweede race, sloot hij af als negende.

Meer informatie, het tijdschema en andere zaken volgen later deze week en zijn hier op onze website te vinden.

Deel op social media: