Podiums voor Performance Racing op de Nürburgring

Performance Racing Achterhoek kan terugkijken op een geslaagd weekend op de Nürburgring. Het Henngelose wegraceteam behaalde drie podia tijdens het tweede weekend in de Benelux Trophy.

Fotocredit Ad Kievit

Van 2 t/m 4 juli stond op de Nürburgring de tweede ronde van de Benelux Trophy op het programma. Daarnaast nam Performance Racing samen met Jorn Hamberg, ook nog deel aan het IDC Dutch Supersport kampioenschap en werd het dus een bomvol motorsport weekend. Een weekend waarin niet alleen succes werd behaald, maar het team ook een aantal tegenslagen kende door onschuldige valpartijen. Na de vrije trainingen van vrijdag, kon op zaterdag het ‘echte’ werk beginnen.

Benelux Trophy en IDC Supersport

Na een zeer goede kwalificatie dag, was het Jorn Hamberg die samen met Performance Racing Achterhoek de pole in de Benelux Trophy, als de IDC Dutch Supersport voor zich wist op te eïssen. Ilja Caljouw wist in de Benelux Trophy zich als derde te kwalificeren. Zaterdagmiddag stond de eerste Dutch Supersport wedstrijd op het programma. Hamberg mocht vanaf de beste startplaats vertrekken en kon direct goed meekomen met de eerste drie. Het tempo lag hoog en al snel kon Hambeg zich met de andere twee coureurs losrijden van de rest.  De PRA-coureur wist goed mee te komen en kon vechten voor de winst. In de laatste paar bochten van de wedstrijd, ging het mis en kon Hamberg een onschuldige val niet voorkomen. Gelukkig viel de schade mee en konden de monteurs alles weer klaarmaken voor zondag.

De eerste Benelux Trophy wedstrijd werd al om 09.00 verreden. Beide Supersport coureurs stonden er goed voor en konden zich goed staande houden in het gecombineerde veld met ook Superbike machines. Na een goede start van beide mannen, maar helaas was het Jorn Hamberg die er van achteren werd afgereden en er ontstond een rode vlagsituatie. Tijdens het moment dat de race werd stilgelegd, hebben de monteurs keihard gewerkt en zo kon Hamberg bij de herstart weer deelnemen. Het waren de PRA-mannen, die beide weer een goede start kende. Uiteindelijk wist Ilja Caljouw een derde plaats te pakken en kon Hamberg de wedstrijd zelfs winnend afsluiten. Ondanks de tegenslag, toch beide coureurs op het podium. Tijdens de tweede Supersport race had Jorn Hamberg revanche genomen en wist hij de derde plek te pakken. Voor aanvang van de tweede Benelux Trophy Supersport race was het gaan regenen en het werd dus een natte race. Het was Ilja Caljouw die een mega start kende en zich direct voorin melde. Jorn Hamberg was wat minder goed weg, maar had de podiumplaatsen nog in zicht. Na een hectische race wist Ilja Caljouw de winst te pakken en werd Hamberg vierde.

Benelux Trophy Superbike

Na zijn teleurstellende weekend in Oschersleben, wilde Virgil-Amber Bloemhard voor een revanche gaan op de Nürburgring. Na stappen gemaakt te hebben, wist Bloemhard zich met zijn Kawasaki als negende te kwalificeren voor de twee te verrijden races op zondag. De stapjes die waren gemaakt, moesten in de race voor een goed resultaat gaan zorgen. In de eerste wedstrijd had hij het lastig en moest knokken voor een goed resultaat. Uiteindelijk werd de eerste race op plaats twaalf afgesloten. Een resultaat waar de coureur niet tevreden was en dus moest er een herkansing komen in de tweede race.  De tweede race werd laat op de middag verreden. Het begon te regenen en het werd dus een regenrace, iets dat Virgil normalerwijze wel ligt. Helaas ging het in de warm-up lap mis. Bloemhard kwam ten val en helaas wilde zijn motor niet meer starten.

Over ruim twee weken start het IRRC-seizoen 2021 dan eindelijk en zijn we op het Belgische stratencircuit van Chimay.

Deel op social media: