Performance Racing zorgt voor spektakel in Horice

Afgelopen weekend kwam het Performance Racing team in actie tijdens al weer de 5de ronde van het International Road Racing Championschip in het Tsjechische Horice. Joey Den Besten kwam met zijn Yamaha R6 weer aan de start en Jochem van den Hoek met zijn Kawasaki ZX10-R. Voor het team uit de Achterhoek was het een meer dan goed weekend. Lees hier het verslag van ons weekend.

Al op donderdag werd er afgereisd naar Horice om daar in alle rust alles op te kunnen bouwen. Op vrijdag werd er uitgerust van de lange reis en was ook de rijderspresentatie in het dorpje.  Op zaterdag stonden voor beide coureurs twee kwalificaties op de planning Joey wist hierin een knappe vierde plek te bemachtigen. Zijn team genoot Jochem van den Hoek wist in Horice zijn beste kwalificatietraining van dit seizoen neer te zetten en mocht starten vanaf de 6de stek. Het was heel mooi weer

Race 1 IRRC Supersport
Door: Joey  ‘’
We waren de eerste klasse die zondag begon met de wedstrijd. Ik nam mijn 4e startpositie in en het rode licht doofde. Met een goede start wist ik gelijk 1 plaats winst te pakken en lag dus op een 3e plaats. Gelijk probeerde ik Marek en Michal bij te houden maar die bleken nog wat te sterk voor mij. Op het snelle onoverzichtelijke gedeelte moest ik terrein toegeven en op het technische gedeelte liep ik wat in. Niet genoeg om de aansluiting te houden, maar rust had ik niet! Kamil Holan een ervaren road racer die ook de Isle of man heeft gereden zat me te pushen en zette hem enkele keren brutaal er naast. Toch wist ik telkens de deur dicht te gooien. Ondanks Kamil niet voor het kampioenschap mee deed wou ik hem er niet voorbij laten gaan, dat podium wou ik pakken. met nog 2 rondes te gaan kon ik nog een beetje extra aanzetten en kon ik één seconde uitlopen tot het zwart wit geblokt. Een super mooie 3e plaats en een geweldige tijd had ik gereden, wat kort bij het rond record lag. Met een open wagen reden we naar afloop een ronde over de baan als ere ronde voor het publiek, echt geweldig hoe ze daar uit hun dak gaan!’’

11937935_425999304191639_2986115311636998383_n

Race 1 IRRC Superbikes
Jochem had een goede start vanaf p6 en hij ging als 4e de eerste bocht in. Jochem wist als 5de de eerste ronde door te komen in de kopgroep bestaande uit 6 coureurs. Omdat het tempo van de eerste vier vrij hoog lag, kon Jochem het tempo niet echt waardoor hij moest lossen van de kopgroep maar hij had wel een redelijke voorsprong op de 6e man. Hij reed constant op de 5e plaats, zonder enige druk van andere coureurs. Jochems tempo zakte wat terug na mate de wedstrijd vorderde hierdoor liep de coureur achter hem in op Jochem en wist in de laatste ronde nog te passeren hierdoor kwam Jochem als 6e over de eindstreep.

IRRC Superbike Oss 2015 foto Henk Teerink (12)

Race 2 IRRC Supersport
‘’Of me het nu ook weer zou lukken om het podium te behalen wist ik niet zeker, de Tsjechen waren natuurlijk helemaal gek om voor hun thuis publiek te scoren. Wederom was ik als 3e weg en ditmaal kon ik beter de aansluiting houden. De eerste ronde verloor ik wel teveel ruimte waardoor ik net het sleepje niet had en zelf ook niet de extra snelheid had om dit dicht te rijden. na zo 4 a 5 rondjes liep ik toch in op nummer 2, op de nummer 4 had ik al van voorsprong opgebouwd van 4 seconden. Na 2 rondes had ik het achterwiel van Marek en passeerde hem. Enigste wat ik deed was voor me kijken en gaan! Johan en Kees gaven me in de pits aan op het pitbord hoeveel ik voorlag en al snel reed ik wat weg. Met nog 2 rondes te gaan verloor ik wat kracht in me lichaam en werd het rijden moeilijker. Door iets minder hard te gaan bespaarde ik wat kracht, hierdoor kwamen ze achter me wel wat dichterbij maar die speling was er. Na 10 bevochten rondes kwam ik als 2e over de streep, dat was een goed gevoel om zo te eindigen! Iedereen was door het dolle heen en met name Kees, die sprong helemaal een gat in de lucht! Tijdens de ronde op de wagen kwamen de mannen van de Hamove en de jongens uit Hengelo midden op de baan staan en blokkeerde de wagen met luid gejuich van enthousiasme! Er waren totaal wel zo 25 man uit Hengelo aanwezig om ons aan te moedigen en feest te vieren, helemaal super, bedankt voor de support!  Met nog 1 weekend te gaan kan ik geen kampioen meer worden, Marek heeft dit jaar het kampioenschap weten te behalen. Hij was ijzersterk dit seizoen. Wel heb ik nog goed zicht om mijn 2e positie vast te houden ik het kampioenschap. Dit zullen we pas zeker weten wanneer de finish in de 2e race op Frohburg is gevallen!’’

IRRC Oostende 2015. foto Henk Teerink (22)

 

Race 2 IRRC Superbikes

Race 2 had Jochem een geweldige start en wist als 2e de eerste ronde door te komen.  Ondanks dat hij terugverwezen werd naar de 4e plaats, wist de coureur uit Werkendam het tempo goed te volgen. In de derde ronde crashte Didier Grams , daardoor schoof Jochem een plekje op en lag nu dus op de derde plaats. Jochem moest het gaatje naar de 2e en 1e man dichtrijden, die door de val van Grams was veroorzaakt. Dit kon Jochem zeer knap volhouden tot 3 rondes voor het einde, want toen  zakte Jochem’s tempo weer wat in, waardoor de coureurs achter hem snel dichterbij kwamen en in de laatste ronde zelfs in het wiel zaten, waardoor het zeer spannend werd of Jochem de 3e plaats wel zou kunnen vasthouden. Helaas wist Jochem zijn derde plaats echter niet te behouden en viel terug naar de vijfde plek, waar hij ook op finishte. Erg jammer want een podium had er zeker in gezeten!

2 (216)

Het team heeft weer laten zien waar het op dit moment staat en dat het een goede lijn door zet, waarin veel progressie word geboekt door beide coureurs. Het was een zeer sterk weekend. Ook was het mooi dat er heel veel mensen mee waren afgereisd vanuit Hengelo. We zien dat de motorsport echt leeft bij onze sponsoren en fans en dat doet ons zeer goed! Volgende en tevens de laatste twee races van het seizoen zijn op 26 en 27 september in het Duitse Frohburg!

 

Deel op social media: