Tweemaal podium voor Caljouw en flinke progressie voor Bloemhard in Chimay

Het Performance Racing team kan terugkijken op een goed weekend tijdens de eerste ronde van het IRRC in het Belgische Chimay. Met diverse podiums en de vele progressie gedurende het weekend, is er een goede start gemaakt aam het nieuwe IRRC-seizoen.

Fotocredit: Madli Hanson

Na lang wachten werd er zaterdag begonnen aan de allesbeslissende kwalificaties. Het waren de Supersport coureurs Ilja Caljouw en Jorn Hamberg die zeer sterk begonnen aan het weekend in Chimay en zich als vierde en derde kwalificeerden in het IRRC Supersport. Virgil-Amber Bloemhard moest gedurende zijn sessies op stoom komen, maar uiteindelijk wist hij zich op een tiende plek te kwalificeren. Het was zeker niet het resultaat waar Bloemhard en het team op hoopten, maar gezien zijn valpartijen op Assen en in Duitsland was men tevreden met de progressie.

Race 1 IRRC Supersport
Na de eerste Benelux Trophy races, was het tijd voor Ilja Caljouw en Jorn Hamberg om te starten met de eerste race voor het IRRC. Hamberg wist zijn eerste Benelux Trophy wedstrijd te winnen, terwijl Caljpuw af moest haken door een technisch probleem. De start van Jorn Hamberg en Ilja Cajouw was goed en de Performance Racing coureurs konden zich beide bemoeien met de voorste plekken. Het was de Fransman, Pierre Yves Bian die al direct wat meters won liggend op de eerste plek. Na vijf ronden, kwam de rode vlag erin. Jorn Hamberg was betrokken geraakt bij een crash . Helaas kon de Performance Racing coureur niet meer deelnemen en moest ter controle naar het ziekenhuis. Bij de herstart had Ilja Caljouw een zeer goede start en kon wederom het gevecht aangaan voor de podiumplaatsen. Met de Duitser Christian Schmitz, ging Caljouw het gevecht aan en slaagde erin de eerste IRRC Supersport race van 2021 af te sluiten op de tweede plaats. Een zeer knappe presentatie en hiermee pakte Ilja Caljouw zijn eerste IRRC-podium voor Performance Racing Achterhoek.

Fotocredit: Madli Hanson

Fotocredit: Madli Hanson

Race 1 IRRC Superbike
Na de kwalificaties van zaterdag wilde Virgil-Amber Bloemhard zich graag naar voren knokken. De start van de Kawasaki coureur viel tegen en hij verloor wat plaatsen. Ondanks dit, wist hij zich toch weer terug te vechten en ging er eens goed voor zitten. Uiteindelijk wist hij een mooie achtste plek te pakken met de daarbij behorende punten.

Fotocredit: Madli Hanson

IRRC Supersport Race 2
Na een tweede plaats in de eerste IRRC-race, wist Ilja Caljouw in de tweede Benelux Trophy de winst op zijn naam te schrijven. Dit was een goede opsteker voor aanvang van de tweede IRRC-wedstrijd. De start was goed en Caljouw kon direct meedoen om het podium. Samen met Schmitz, ging hij weer het gevecht aan. Het was wederom de Fransman Pierre Yves Bian die liet zien weer snel te zijn. Ilja kon de tweede plaats van Schmitz afpakken en hield de afstand met Bian kleiner dam in de eerste race. Hij wist zelfs snellere rondetijden op het asfalt te leggen dan de leider in de race, maar de lengte van de wedstrijd was te kort om dichterbij te komen. Ilja Caljouw pakte in een mooie race weer een tweede plaats en staat nu dus ook op plaats twee in het kampioenschap.

Fotocredit: Madli Hanson

IRRC Superbike Race 2
Virgil-Amber Bloemhard wist gedurende het weekend steeds meer progressie te boeken. Zo wist de Performance Racing coureur in de tweede Benelux Trophy race, een vierde plaats te pakken. Dit gaf veel vertrouwen om een goed resultaat te behalen in de tweede IRRC-race van het weekend. Daarnaast had het team een verandering aan de koppeling gedaan. Dit moest ervoor zorgen, dat de start van Bloemhard beter zou zijn. De start was inderdaad beter dan in de voorgaande races, Bloemhard kwam op de achtste plek terecht en had zicht op meer. De tijden gingen verder naar beneden, de coureur ging het gevecht aam en het werd spannender. Plaats zes was in zicht. Na een aantal positiewisselingen, wist Bloemhard dat hij er voorbij moest om die zesde plaats te veroveren. Via een spectaculaire inhaalactie buitenom, wist hij deze plek dan ook te pakken. Het werd nog spannend, maar uiteindelijk wist hij als zesde te finishen en zo de nodige punten mee naar huis te nemen. Na twee weekenden met veel tegenslagen voor de coureur uit Andelst, is dit een mooie opsteker en motivatie om vanaf nu alleen nog maar vooruit te kijken. Het team en de coureur willen de gelegde basis verder uitbreiden op zoek naar mooie resultaten.

Fotocredit: Madli Hanson

Het eerste IRRC-weekend is verreden. Performance Racing kijkt met een goed gevoel terug op dit eerste weekend. De geboekte progressie met Virgil-Amber Bloemhard smaakt naar meer en de twee tweede plaatsen van Ilja Caljouw geven aan dat hij zeer sterk is begonnen aan zijn seizoen in de IRRC Supersport. Met de crash van Jorn Hamberg is er wel een smetje op het weekend gekomen. Wij wens Jorn veel beterschap en een voorspoedig herstel en zullen binnenkort een update geven over zijn blessure.

 

Deel op social media: