Performance Racing coureurs willen goede flow vasthouden in Tsjechië

Het spectaculaire stratencircuit in het Tsjechische Horice vormt komend weekend het decor voor de tweede ronde van het International Road Racing Championschip. Een zeer mooi en sfeervol evenement waarbij publiek aanwezig mag zijn. Performance Racing Achterhoek kijkt erg uit naar dit weekend en is klaar om de goede lijn door te zetten.

Fotocredit: Madli Hanson

Terwijl we nog maar net bijgekomen zijn van de Jack’s Racing Day in Assen, maakt het Performance Racing team zich op voor de derde en vierde race om het IRRC Superbike en Supersport. Afgelopen weekend waren de Performance Racing-coureurs te vinden in Assen voor races om de Benelux Trophy. Ilja Caljouw wist in de Supersport klasse tweemaal vijfde te worden, terwijl zijn teamgenoot Bloemhard een zes en vijfde plaatst wist te bemachtigen in de Superbike categorie.

IRRC gaat verder in Tsjechië

Fotocredit: Madli Hanson

Na de races in het Belgische Chimay, gaat het IRRC-kampioenschap verder in Horice. Een circuit, waar je als coureur goed in je vel moet zitten om hard te kunnen gaan. De sfeer tijdens dit evenement is altijd uitstekend en het publiek kan dan ook rekenen op spannende races. Ondanks de Coronapandemie, mogen we dan ook erg blij zijn dat dit evenement doorgang kan vinden. Voor Performance Racing Achterhoek staat er een spannend weekend voor de boeg. Kan het team uit Hengelo de goede lijn vasthouden?

IRRC Superbike 

Na de twee verreden races in Chimay, staat Virgil-Amber Bloemhard op een zesde plaats in de tussenstand. De kwalificaties bij het voorgaande raceweekend verliepen niet echt volgens plan, dit zorgde ervoor dat Bloemhard van ver moest komen. Het doel voor aanstaand weekend is om er direct goed bij te zitten bij de tijdtraining. Dit is ook wel van belang, omdat het in Horice erg lastig is plaatsen goed te maken. Bloemhard gaf aan minimaal een top vijf resultaat te willen behalen. Met de goede flow die hij de afgelopen races te pakken heeft, hebben wij hier alle vertrouwen in. Toen we deelnamen aan de races in mei en het IRRC in 2019, liet Bloemhard al zien snel te zijn. Dit geeft veel vertrouwen voor het aankomende weekend.

Fotocredit: Madli Hanson

IRRC Supersport

Met tweemaal een tweede plaats, staat Supersport-coureur Ilja Caljouw tweede in het kampioenschap. De Performance Racing Achterhoek-coureur reedt een ijzersterk weekend in Chimay en wil deze resultaten graag voortzetten in Horice. Dit zal echter geen gemakkelijke opgave worden. Naast het feit dat er dit weekend veel gastrijders aan de start staan, is Horice toch even een iets ander circuit dan dat Chimay dat is. Desondanks kijken Caljouw en het team uit naar dit weekend en willen de goede lijn graag doortrekken, om zo misschien wel voor een verassing te kunnen gaan zorgen. Performance Racing Achterhoek zal dit weekend naar Tsjechië afreizen zonder Jorn Hamberg. De 25-jarige coureur heeft van de doctoren te horen gekregen, dat hij minimaal vier weken rust moet pakken. Tijdens de thuisraces in Hengelo, hoopt de coureur weer aan te kunnen sluiten bij het team.

Fotocredit: Madli Hanson

 

Deel op social media: