Tweemaal podium voor Jorn Hamberg en Performance Racing Achterhoek in Duitsland

Performance Racing Achterhoek kent een goede start van het 2021 wegraceseizoen. Het team uit het Gelderse Hengelo, verscheen aan de start tijdens de tweede ronde van het Dutch Supersport en Superbike kampioenschap in het Duitse Oschersleben. Hiermee is het team klaar voor deelname aan de Benelux Trophy en het International Road Racing Championship.

Fotocredit: Jan Timmerman – JTS Fotografie

Performance Racing is het afgelopen weekend dan eindelijk gestart met het seizoen 2021. Het Hengelose team nam deel aan de tweede ronde van het ONK Dutch Supersport en Superbike, welke werd verreden op de Motorsport Arena Oschersleben. Na een aantal positieve tests, kon het echte werk nu dan echt beginnen.

De vrijdag: Een sterk begin van beide Supersport coureurs

De vrijdag werd ingeleid met een aantal vrije trainingen, gevolgd door de eerste kwalificatie. Het was Jorn Hamberg die uit de startblokken vloog en zijn Yamaha R6 op de voorlopige pole positie wist te parkeren in de Dutch Supersport klasse. Ilja Caljouw wist in dezelfde klasse vriend en vijand te verassen door de voorlopige derde tijd op de klok te zetten.

Superbike coureur Virgil-Amber Bloemhard, kende een lastigere start van het weekend. Na zijn vervelende crash in Assen, miste Bloemhard het nodige vertrouwen en zat niet lekker op de motor. Nadat het team een aantal aanpassingen had doorgevoerd, werden er stappen voorwaarts gemaakt. Uiteindelijk werd de eerste kwalificatiesessie afgesloten op een negende plaats.

Zaterdag: Het eerste podium is een feit.

Tijdens de tweede dag werd gestart met de allesbeslissende kwalificatietrainingen. Het was wederom Jorn Hamberg die snel onderweg was en zich direct melde bovenaan de startlijsten. Helaas lukte het de Drenth niet om zijn voorlopige pole positie te behouden, maar kon dik tevreden zijn met een tweede startplaats voor beide races. Team en klassegenoot Ilja Caljouw wist zijn derde tijd niet te behouden, maar wist een keurige vijfde startplaats te behalen voor de beide te verrijden races.

Virgil-Amber Bloemhard had zich als doel gesteld om de stapje die waren gemaakt op vrijdag, door te zetten naar de zaterdag en om er zo alsnog goed bij te staan voor de twee Dutch Superbike races. Het bleek wederom lastig te zijn om een goed ritme te vinden, om zo de perfecte ronde eruit te persen. Bloemhard moest het dan ook doen met een elfde startplaats voor de te verrijden races.

In de namiddag werd de eerste race van het weekend verreden. Onder tropische omstandigheden wist Jorn Hamberg direct mee te gaan met kopman Jamie van Sikkelerus. Hamberg wist een moment de kop over te nemen, maar kon niet voorkomen dat hij weer terechtkwam op de tweede positie. De Yamaha coureur kon goed volgen en wist zeer strakke tijden op het asfalt te leggen. Uiteindelijk wist Hamberg samen met van Sikkeleus weg te rijden en met ruim dertig seconden voorsprong op de derde man, als tweede over de eindstreep te komen. Caljouw kende ook een uitstekende eerste Dutch Supersport race en had uitzicht op een top vijf klassering. Helaas kreeg de coureur een straf van twintig seconden door een jump-start en moest zo genoegen nemen met de achtste plaats in de eerste race.

Bloemhard hoopte na het succes van zijn teamgenoten, zelf ook voor een mooi resultaat te kunnen gaan. De Kawasaki coureur wist dat het een lastige race voor hem zou worden. Vanaf de elfde plek kende hij een slechte start en moest zich terug knokken in de wedstrijd. Nadat Bloemhard het een tijdje erg moeilijk had, wist hij zijn eerste race als elfde over de finish te komen.

Zondag: Wederom een podium een podium en een top vijf klassering

Op zondag stond de tweede race op het programma. De regen van zaterdag op zondag, had ervoor gezorgd dat het circuit erg nat was. Het team besloot in goed overleg met haar coureurs om de warming-up over te slaan.

Bij aanvang van de tweede Supersport race, waren de weersomstandigheden weer erg goed en kon ervoor de laatste keer dit weekend gestreden worden.  Jorn Hamberg kende wederom een sterke wedstrijd waarin hij weer met van Sikkelerus het gevecht aan kon gaan. Zoals het hele weekend al, domineerden deze twee mannen de Dutch Supersport klasse. In een sterke race, wist Hamberg wederom de tweede plaats te bemachtigen en had hiermee zijn tweede podium te pakken. Het was Ilja Caljouw, die wederom een zeer sterke wedstrijd reed. Startend vanaf de vijfde plaats was hij vrijwel de hele wedstrijd in gevecht, deed goed mee en had uitzicht op een derde plaats in de race. Caljouw kende een sterke eindfase, maar kon geen podium behalen. Een mooie vierde plek, was het eindresultaat.

De tweede Dutch Superbike race was tekenend voor Virgil-Amber Bloemhard. De coureur wist wederom geen vertrouwen te vinden in zijn machine. Uiteindelijk besloot hij geen risico’s te nemen en zijn Kawasaki in de pitstraat te parkeren. Erg jammer, maar het belangrijkste is dat er geen onnodig risico is genomen. Bloemhard zal er dan ook alles aan doen om het vertrouwen terug te vinden voor de volgende race.

Deel op social media: