Tweetal podiums voor Performance Racing Achterhoek op Tsjechische bodem 

Het Performance Racing team kan tevreden terugkijken op het eerste raceweekend van 2020. Het Hengelose wegraceteam kwam tijdens de Dymokury Road Race erg goed voor de dag met haar coureurs Jorn Hamberg, Ilja Caljouw en Virgil-Amber Bloemhard. 

In het weekend van 5 en 6 september waren de Performance Racing Achterhoek coureurs actief op het voor hen nieuwe stratencircuit van Dymokury in Tsjechië. Na een zeer succesvolle kwalificatie waarin het team van zich liet spreken, was het op zondag tijd voor de eerste race van het seizoen. Een start van het seizoen, welke voor het eerst sinds jaren niet op de Varsselring werd verreden. 

Supersport 600
Met een tweede startplaats voor Jorn Hamberg en een vijfde startpositie voor Ilja Caljouw, stond het Performance Racing team er goed voor. Beide mannen reden voor het eerst op dit circuit en hadden zich dus een goede uitgangspositie voor de race weten te verschaffen.  Het was dan ook Hamberg die goed uit de startblokken wegkwam en zich gelijk in de kopgroep wist te nestelen. Ilja Caljouw wist zijn startpositie te behouden en ging in gevecht met de vierde man in de wedstrijd. Na 1,5 ronde te hebben gereden, kwam er een rode vlag in de wedstrijd waardoor er een herstart plaatsvond. De start van beide heren was wederom goed en Jorn Hamberg kon zich direct weer bemoeien met de kop. Op een tweede plek, ging de coureur de strijd aan voor het hoogste treetje op het podium.  Uiteindelijk wist de Yamaha coureur als tweede de finish te passeren. Het was Ilja Caljouw die na een aantal gevechten in de race een mooie vijfde plek in de wacht wist te slepen. Een goede prestatie. 

Fotocredit: Road Race & more – Andy Heinze

 

Fotocredit: Road Race & more – Andy Heinze

Superbike 1000
Tijdens de Dymokury Road Race, was de bezetting in de Superbike klasse erg groot en werd er hard gereden. Boven verwachting en zeer knap, wist Virgil-Amber Bloemhard de pole positie voor zich op te eisen. Deze snelste tijd wilde de coureur natuurlijk verzilveren in een overwinning. Na een uitstekende start, waar aan de kop in de beginfase een aantal keer flink van positie werd gewisseld, hield Bloemhard voet bij stuk. Hij ging het gevecht niet uit de weg en ging er vol voor. Dit resulteerde uiteindelijk in de leidende positie in de race. Bloemhard wist knap stand te houden. De Performance Racing Achterhoek coureur leek op de overwinning af te stevenen, totdat hij een fout maakte waardoor hij de leidende positie verloor. Desondanks zette hij alles op alles om zijn fout te herstellen, maar moest genoegen nemen met een tweede plaats. Jammer van het foutje, maar een prestatie van formaat. 

Fotocredit: Road Race & more – Andy Heinze

 

Met twee podiums in twee verschillende klassen en een top vijf klassering, kan het Performance Racing team terugkijken op een zeer geslaagd eerste raceweekend van dit jaar. Het team heeft haar visitekaartje afgegeven en een mooie prestatie neergezet. Veel tijd om uit te rusten heeft het team echter niet. Aankomend weekend gaat het Performance Racing team middels een gastoptreden deelnemen aan het prestigieuze IDM Supersport kampioenschap welke verreden wordt op de Lausitzring in Duitsland. 

Wij willen onze sponsoren, club van 50 leden en andere motorsportfans ook weer bedanken voor alle steun en reacties van het afgelopen weekend.  

Deel op social media: