Dymokury Road Race: Startplekken blijven ongewijzigd na tweede kwalificatie

Fotocredit: Andy Heize – Road race & more

Het Performance Racing team vertrekt zondag met twee rijders vanaf de eerste rij. Dit is gebleken na de tweede kwalificatie op het Tsjechische stratencircuit van Dymokury.

Na de successen eerder op de dag, was het team van plan om deze lijn door te trekken voor de allesbeslissende tweede kwalificaties. Terwijl Bloemhard (P1), Jorn Hamberg (P2) in de top drie te vinden waren, wilde Ilja Caljouw voor de tweede kwalificatie er nog een schepje bovenop te doen om zo ook aansluiting te vinden bij de top drie. Echter kwam het vlak voor de tweede kwalificatie met bakken uit de hemel. Dit zorgde ervoor dat de tijden van de eerste kwalificatie niet konden worden verbeterd en er dus geen wijzigingen plaatsvonden. Het waren Ilja Caljouw en Virgil-Amber Bloemhard die van de gelegenheid gebruik maakte om toch nog wat te rijden op een natte baan. Jorn Hamberg koos ervoor om zijn Yamaha R6 te laten staan, wetende dat er geen verbeteringen zouden plaatsvinden.

Dit alles houdt in dat het Performance Racing team morgen vanaf pole vertrekt in de Superbike klasse en met twee coureurs binnen de top vijf staat in Supersport klasse. Goede uitgangsposities voor de race. Gebrand op een goed resultaat en vol goede moed kijken we uit naar de race dag.

Deel op social media: