Bian nipt buiten de top 3 met plek 4, Caljouw crasht in tweede kwalificatie IRRC Supersport in Tsjechië

Na een goede ochtend sessie waarin beide Performance Racing coureurs hun ritme goed op konden bouwen, was het later op de middag tijd voor de tweede en alles beslissende kwalificatie. Ilja Caljouw kende een wat lastiger begin in de eerste kwalificatie en wilde proberen een tandje erbij te gaan zetten. De Fransman Pierre Yves Bian wou proberen om met een vijfde kwalificatie tijd in de eerste training, nu naar de top drie te komen.

 

Het waren beide mannen die goed begonnen aan de tweede kwalificatietraining. Caljouw wist zich in de top tien te melden, terwijl teamgenoot Bian zich weer naar de top vijf toe werkte. Bian viel wat terug, toen er een rode vlag werd getoond. Het was Caljouw die een crash mee had gemaakt en ter controle naar het ziekenhuis moest. Na de rode vlag probeerde Bian zich weer op te werken. De Fransman had een hele goede ronde en stoomde op naar de derde plek. Echter wist de coureur met zijn Yamaha dit niet te houden en zakte terug naar de vierde plek. Morgen start Bian dus vanaf de vierde plek in de twee te verrijden races.

Ilja Caljouw is momenteel ter controle naar het ziekenhuis en is zelf oke. Of de coureur uit Smilde morgen van start zal kunnen gaan is echter nog de vraag. Dit zullen we horen als hij terug is uit het ziekenhuis. De crash ban Ilja is een zware domper, maar met de vierde plek van Biam hebben we een uitstekende uitgangspositie te pakken voor de race van morgen. We zullen zien wat dat gaat worden.

Deel op social media: