Caljouw en Bian bouwen het tempo gestaagd op in eerste IRRC SSP kwalificatie in Horice

Dit weekend is het Performance Racing team Achterhoek te gast op het circuit van Horice in Tsjechië waar alweer de vijfde ronde van het IRRC Supersport kampioenschap (9E en 10e race) word verreden.  Vanochtend stond de eerste kwalificatie op de planning deze werd verreden onder tropische omstandigheden.

Al om 8.30 uur stond er een warming up/verkenningssessie gepland voor Bian en Caljouw. Hierin kregen de mannen de gelegenheid om baankennis op te doen. Vervolgens konden José en Arno alles klaarmaken voor de eerste kwalificatiesessies van de dag.

Onder warme omstandigheden werd er door Ilja Caljouw en Pierre Yves Bian begonnen aan de eerste kwalificatie van de dag Het was Ilja die nog even moest wennen aan het voor hem nog wat nieuwe circuit. Het was zaak om zijn juiste rempunten te vinden en gewoon zijn eigen rondjes te rijden. De Nederlander wist zijn sessie te eindigen op een voorlopige vijftiende tijd.

Pierre Yves Bian moest ook nog even in zijn ritme komen. Na een aantal ronden wist hij zich in de top vijf te nestelen.  Hier wist hij constant  in te blijven. Aan het eind van de sessie was het de Fransman die zijn Yamaha R6 met startnummer #199 op een voorlopige vijfde stek wist neer te zetten. Vanmiddag gaat ook hij proberen om er nog een tandje bovenop te doen.

Vanmiddag om 14.20 uur staat de tweede en alles beslissende kwalificatie op de planning en dan gaan beide mannen proberen om er nog een schepje bovenop te doen.

Deel op social media: