‘Performance Racing gifbeker’ blijkt nog niet leeg te zijn tijdens IRRC races in Horice

Zaterdag 18 en zondag 19 augustus werd op het circuit van het Tsjechische Horice alweer de vijfde ronde van het IRRC verreden. Performance Racing Achterhoek was erbij met haar coureurs Ilja Caljouw en Pierre Yves Bian. Echter was het een weekend waarbij de pech het team uit Hengelo Gld bleef achtervolgen.

neidhardt – foto

Op zaterdag was het Ilja Caljouw die in de tweede kwalificatie ten val kwam en bij de crash helaas een gebroken kuitbeen opliep. Dit was erg jammer want hiermee was het weekend voor de Nederlander voorbij en ook omdat hij wederom een stijgende lijn liet zien. Het was jammer, maar helaas was hier niks meer aan te doen. Teamgenoot Pierre Yves Bian wist zich als vierde te kwalificeren voor de twee op zondag te verrijden races. Hiermee had de Fransman een goede uitgangspositie te pakken.

Race Day
Evenals op zaterdag, waren op zondag de weersomstandigheden perfect en was er veel publiek en veel belangstelling bij vele Tsjechische roadrace fans. De eerste race van de dag werd al om 9.15 verreden waardoor het team al op tijd aan de bak moest.

IRRC Supersport Race 1
De start van de eerste race was verre van goed te noemen. Vlak voor het licht uitging sloeg de Yamaha van de Fransman af, waardoor hij helemaal achteraan kwam en aan een inhaalrace moest beginnen. Na een aantal ronden wist Bian zich verder naar voren te werken en naarmate de race vorderde wist hij zich op te werken naar een achtste plaats en nam zo toch nog een aantal punten voor het kampioenschap mee naar huis.

IRRC Supersport Race 2
Voor aanvang van de tweede race had Pierre Yves Bian te maken met een technisch probleem aan zijn Yamaha, waardoor de Fransman besloot om niet meer van start te gaan in de tweede race van het weekend.

 

Het was wederom een weekend met pech en tegenslagen. Het lijkt niet op te houden maar, ondanks dat laten we ons niet uit het veld slaan en gaan we er alles aan doen om eind september in Frohburg weer goed voor da dag te komen. We zijn blij om te zien dat al onze sponsoren, club van 40 en andere betrokkenen ons ook steunen in tijden dat het allemaal even wat tegen zit. Als team willen we deze mensen dan ook hartelijk bedanken! Zonder deze steun kunnen we het niet doen.

Deel op social media: