Caljouw en Bian pakken beide een podium, Schmitz heeft pech tijdens Belgische IRRC in Chimay

Het laatste weekend van juli was het Performance Racing team actief op het circuit van Chimay waar de vierde ronde voor het IRRC werd verreden. Het wegraceteam afkomstig uit het Gelderse Hengelo stond hier aan de start met nieuwkomer Christian Schmitz en haar twee vaste coureurs Ilja Caljouw en Pierre Yves Bian. Een weekend met goede resultaten, maar ook de nodige pech.

 Kwalificaties
Op vrijdag werden er door de Performance Racing coureurs al vrije trainingen verreden waarin het nodige test werd gedaan. Voor de Duitser Christian Schmitz was dit zijn eerste kennismaking op de PRA Yamaha R6. Op zaterdag was het qua weer een stuk aangenamer en minder warm dan de dag ervoor. Het was Pierre Yves Bian die over de twee verreden kwalificaties, een tweede  tijd wist te behalen en er dus uitstekend bij stond. Het was Christian Schmitz die gedurende de dag progressie wist te boeken en zich te kwalificeren als tiende. Ilja Caljouw wist ook progressie te maken en kwalificeerde zich voor teamgenoot Schmitz op een negende positie.

Race 1 IRRC Supersport
Helaas nieuwkomer Christian Schmitz pech doordat de Duitser tijdens de eerste race van de BeNeCup een crash meemaakte wat hem een gebroken sleutelbeen opleverde. Dit was erg zuur want hierdoor moest hij de IRRC races gedwongen aan zich voorbij laten gaan. Wegens het missen van de verkenningsronde moest Pierre Yves Bian starten van achteraan. De nummer 199 was er als een speer van door en binnen een mum van tijd zat hij in de top vier. Teamgenoot Caljouw had eveneens een goede start en wist zich in een mooi groepje te nestelen. Intussen was het Bian die uitzicht kreeg op de man op P2. Ook die wist de Fransman te verschalken en het leek erop dat hij zijn eerste podium van de dag zou gaan pakken. Helaas maakte de Fransman een fout waardoor hij als vierde over de finish kwam . Caljouw wist als achtste de finish te passeren.

Race 2 IRRC Supersport
Tijdens de tweede IRRC race mocht Pierre Yves Bian gewoon als tweede van start gaan. De Yamaha coureur was weer als de bliksem weg en zat er in de eerste ronde goed bij. Ilja Caljouw was ook goed weggekomen en  had veel vertrouwen geput uit zijn podiumplaats tijdens de tweede BeNeCup race waar hij als derde over de eindstreep kwam. De coureur uit Smilde zat er dus ook in de tweede IRRC race weer uitstekend bij en wist goede rondetijden op het asfalt te leggen. Bian was intussen een plaats teruggezakt en moest alle zeilen bij zetten op de nummer 2 in zicht te houden . Uiteindelijk moest de Performance Racing Achterhoek genoegen nemen met P3. Dit was Bian’s derde podium voor het Performance Racing team. Ilja Caljouw reed in een zeer sterke race naar wederom een achtste plaats.

 

Wat kunnen we zeggen over dit weekend? Wederom waren er ups en downs. Ditmaal voerde de ups de boventoon en daar zijn we erg blij mee. Ondanks het vele werk wat het team heeft moeten verzetten, kunnen wij tevreden zijn met de progressie die Ilja Caljouw heeft geboekt op het circuit van Chimay. Pierre Yves Bian wist zich ten opzichte van race 1 knap te revancheren door een derde plaats te pakken in de tweede IRRC Supersport race. Christian Schmitz kende een wat minder debuut voor ons team maar desondanks zijn wij tevreden met  de progressie die hij in een korte tijd heeft geboekt. Het team wenst Christian dan ook een voorspoedig herstel en hopen hem snel terug te zien op de Yamaha R6 van Performance Racing Achterhoek.

Wij willen onze sponsoren, club van 50 leden en fans heel erg bedanken voor hun steun en komst in Chimay. We zijn blij dat iedereen zo achter ons staat!

Next stop: Horice in Tsjechië, een zeer mooi en spectaculair circuit!

Deel op social media: