Performance Racing Achterhoek wil goed starten aan tweede seizoenshelft IRRC in België

Van vrijdag 27 t/m zondag 29 juli zal het IRRC kampioenschap te gast zijn op het roemruchtige stratencircuit van Chimay in België. Met dit evenement gaat voor het kampioenschap de tweede seizoenshelft van start waarin aankomend vierde ronde word verreden met hierin de zevende en achtste wedstrijd van het seizoen. In tegenstelling tot de overige buitenlandse races, is deze race redelijk dichtbij en dus ook voor publiek mooi om eens te komen bezoeken. Performance Racing Achterhoek wil dit weekend goed beginnen aan de tweede seizoenshelft en de weg naar het podium weer terug zien te vinden.

Afgelopen weekend werd bekend dat het Performance Racing Achterhoek met de komst van Christian Schmitz een derde Supersport rijder in haar gelederen heeft. Schmitz gaat in Chimay zijn debuut maken voor het team uit Hengelo Gld en is te zien met het startnummer 104 op de kuip. Daarnaast wil het team zich revancheren ten opzichte van het weekend in het Finse Imatra waar het niet allemaal even mee zat voor de coureurs en er toch wel meer in had gezeten. Een goede start van de tweede helft van het seizoen is dus van belang.

Ilja Caljouw #14
In Imatra kende Ilja Caljouw een lastig weekend. De omstandigheden in de trainingen waren mede door de weersomstandigheden  erg lastig. Tijdens de eerste race wist de Nederlander een 10e plek te pakken. Dat terwijl er zeker meer in had gezeten. In de tweede race wist Ilja na een kapotte koppeling na de rode vlag toch te starten met de reservemotor hiermee behaalde hij een zeer knappe achtste plaats. Voor aankomend weekend wil Caljouw revanche nemen en zich proberen te vestigen binnen de top 5. Dit is geen makkelijke opgave maar aan de motivatie van de Nederlander ligt het zeker niet.

Pierre Yves Bian #199
Pierre Yves Bian wist in de eerste race een uitstekende vierde plek in de wacht te slepen. In de tweede race had de Fransman pech en raakte hij betrokken bij een vervelende crash. Dit leverde hem een scheurtje in zijn middenhandsbeentje op. Desondanks kan de Yamaha coureur dit weekend toch van start gaan in zijn ‘mini thuisrace’ waar veel sponsoren van hem aanwezig zullen zijn. Vorig jaar was Bian zeer snel in Chimay en wist hij vooral in de regen veel indruk te maken met een daverende overwinning. Dit weekend gaat Bian ook weer voor een podiumplaats in beide races. Welke plaats dit is? Dat is afwachten. Hij zelf is gebrand op een mooi resultaat.

 

De afgelopen tijd is er door het team in een korte tijd heel veel werk verzet om weer op en top aan de start te verschijnen in Chimay. De weersverwachtingen zijn uitstekend en we kijken dan ook uit naar het weekend op Belgische bodem. De coureurs zullen vrijdagmiddag een aantal vrije trainingen afwerken, waarna op zaterdag de kwalificatiesessies gepland staan. Zoals het er nu uit zullen we ook deelnemen aan de BeNeCup trainingen en races.

Heeft u niks te doen aankomend weekend? Kom dan gerust eens een kijkje nemen

Deel op social media: