Imatra brengt Performance Racing Achterhoek coureurs geen geluk gedurende lastig weekend

 

De tweede ronde van het IRRC Supersport en Superbike kampioenschap werd verreden op het legendarische oude grand prix circuit van het Finse Imatra. Het bleek een lastig weekend te zijn voor het Hengelose wegraceteam.

Na de reis richting het verre Finland, begon Performance Racing Achterhoek op vrijdagavond aan de vrije trainingen. Ondanks de moeilijke weersomstandigheden presteerden beide coureurs toch zeer sterk. Dit beloofde veel voor de rest van het weekend. De coureurs en het team waren dan ook tevreden over het verloop van de eerste dag. De zaterdag stond in het teken van twee kwalificaties en de eerste IRRC race.

Kwalificaties IRRC Supersport
Ilja Caljouw ging met een goed gevoel richting zijn eerste kwalificatie. Het weer speelde al direct een rol en de omstandigheden waren daardoor verre van ideaal. De Yamaha rijder liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en klokte een zesde tijd. Hier was hij dan ook dik tevreden mee. In de tweede kwalificatietraining kende Caljouw een super goede en sterke kwalificatie en wist hij het voor elkaar te krijgen om een zesde plaats te bemachtigen voor beide races in Imatra. De Yamaha coureur had geruime tijd de zesde plaats in handen, toen hij terugzakte naar P8. Hij vocht zich knap terug en wist in de laatste minuut toe te slaan en P6 voor zich op eisen. Dit was een zeer goede uitgangspositie voor de beide IRRC Supersport races.

Kwalificaties IRRC Superbike
Virgil-Amber Bloemhard kwam met het Performance Racing team op een voor hem nieuw circuit. De Kawasaki coureur had van tevoren zijn huiswerk goed gedaan en was van plan om zich direct goed te laten zien. Dit deed hij dan ook en hij stuurde zijn motor in de eerste kwalificatie naar een vierde plek. Met twee gastrijders voor hem, stond hij dus eigenlijk tweede. Bloemhard wilde deze lijn in de tweede kwalificatie graag doorzetten. Tijdens een lastige tweede kwalificatie reed Virgil-Amber Bloemhard naar de negende plaats en dat terwijl P6 lange tijd in zicht was, maar helaas moest de Kawasaki coureur genoegen nemen met de negende startplaats gedurende beide IRRC Superbike races.

Races IRRC Supersport
De eerste race van het weekend werd al op zaterdagmiddag verreden. De omstandigheden waren de gehele dag al ongelukkig, maar bij aanvang van de eerste wedstrijd bleek dat de baan half droog en half nat was. Aan Ilja de taak om een goede bandenkeus te maken. Ilja koos er voor om van start te gaan met voor een regenband en achter een gewone band. Caljouw startte zijn race vanaf P6 en al snel bleek dat merendeel van de baan toch te nat was om te pushen met achter een gewone band erop. Hierdoor kon Ilja niet zoveel risico nemen en kwam hij de eerste race als tiende over de streep. Ilja en het team baalden van de verkeerde bandenkeus, maar dat hoort ook bij racen. Op zondag stond er nog een race gepland om wat goed te maken. Ilja begon sterk aan de zondag en behaalde in de open race een zesde plaats op zijn Yamaha R6. In de tweede IRRC race gooide een kapotte accu roet in het eten en ging Ilja helaas niet van start.

Races IRRC Superbike
Na zijn negende plaats in de kwalificaties, was Virgil-Amber Bloemhard klaar om te gaan vlammen tijdens zijn eerste race in Imatra. Bloemhard moest direct vol aan de bak, want het bleek namelijk een race in de stromende regen te worden. De start vanaf de negende plek was goed en Virgil-Amber Bloemhard wist met zijn Kawasaki in een goede flow terecht te komen. Hiermee kon hij de druk er vol op houden en was zo terug te vinden op plaats zes. Doorgaan dat is wat Bloemhard wilde. De vijfde plaats in de race lonkte totdat de rode vlag werd getoond en de wedstrijd direct stil werd gelegd. Dit was erg jammer voor het team en de Kawasaki coureur. Ondanks dat heeft Virgil-Amber getoond een goede regenrijder te zijn. Na het mooie resultaat op zaterdag, maakte het team zich zondag op voor de open race. Tijdens deze race had Bloemhard minder geluk en kwam ten val. De Performance Racing coureur had last van zijn voet en knie. Toch verbeet hij de pijn en ging de tweede IRRC race van start. Dit leverde hem een negende plaats op met de daarbij behorende punten voor het kampioenschap.

                                                                                                                     

Deel op social media: