Caljouw kan podium ruiken, Bloemhard twee goede inhaalraces en twee podiums in Chimay

Het Belgische Circuit de Chimay was het strijdtoneel voor de vierde ronde van het IRRC kampioenschap. Performance Racing Achterhoek liet zich tijdens dit weekend sterk zien met haar coureurs Ilja Caljouw en Virgil-Amber Bloemhard.

 

De kwalificaties
Tijdens de op zaterdag verreden eerste kwalificaties waren de omstandigheden droog. De verwachting was dat het in de middag zou gaan regenen en dus was het voor de Performance Racing coureurs van belang om meteen een goede tijd neer te zetten voor de races op zondag. In de IRRC Supersport was het Ilja Caljouw die een zeer sterke en frisse indruk maakte. De Yamaha coureur wist uiteindelijk een derde tijd neer te zetten. Dit was zijn beste kwalificatie van het seizoen en omdat het in de middag inderdaad regende hield Caljouw deze startplek. Virgil-Amber Bloemhard kende een wat minder goed begin. Hij had problemen met het schakelsysteem van zijn Kawasaki waardoor er veel tijd verloren ging. Dit was erg zonde, maar niks aan te doen. Bloemhard moest beide IRRC races van start gaan vanaf plaats achttien.

Races IRRC Supersport
De eerste race van het IRRC werd verreden op een nat wegdek. Ilja Caljouw startte vanaf plek drie. Helaas verloor de Yamaha coureur een aantal plaatsen en kwam in een groepje terecht waar werd gevochten om plek vijf. Dit groepje werd ook al snel in tweeën gesplitst waardoor alles een beetje uiteen viel. Ilja voerde het groepje waar hij in zat aan en wist gedurende de race hier verder van weg te rijden. Het tempo zat er goed in, maar helaas kon Ilja niet verder naar voren komen en werd zo als zevende afgevlagd. Race twee was zeer sterk van Caljouw. De start was goed en hij wist de aansluiting met de top vijf te vinden. In een sterke opmars wist Caljouw naar een vierde plaats in de race te rijden en ging hij het gevecht aan voor het podium. Bij het ingaan van de laatste ronde slaagde Ilja erin de derde plek over te nemen en had daarmee een podiumplaats in handen. Helaas ging het bij de laatste chicane mis en werd Ilja verrast en zag een podium aan zich voorbij gaan. Erg balen, maar met een vierde plaats heeft Caljouw zijn beste IRRC resultaat tot nu toe behaald. Over twee weken in Horice weer een kans.

Madli Hanson

Races IRRC Superbike
Voor Virgil-Amber Bloemhard werd de race dag een hele opgave. De coureur had nog last van zijn hand en moest ook nog starten vanaf plek achttien. De start van de race was goed en Bloemhard wist al snel richting de top tien te komen. Hij ging de strijd aan en wilde meer, reed verder naar voren en kon zichzelf belonen met een schitterende zevende plek. Vanaf plek achttien starten en op plek zeven eindigen is een hele mooie prestatie. In de tweede race wilde Bloemhard proberen om er nog een schepje bovenop te doen nadat hij in de Benelux Cup tweemaal het podium op mocht met een behaalde derde plaats. De start was wederom goed en Virgil kon weer veel plaatsen winnen. Hij wist een goed tempo te rijden en wist op deze manier de top tien snel te bereiken. Dit keer werd het moeilijk om verder naar voren te komen en moest Bloemhard genoegen nemen met een negende plaats in de tweede race.

Madli Hanson

Het team is tevreden over het weekend en de start van de tweede seizoenshelft. We hebben laten zien waar we toe in staat zijn. Dit weekend zijn er wederom stappen gemaakt en we kijken dan ook met vertrouwen naar de laatste twee races van dit jaar waar we gaan proberen om onze goede lijn voort te zetten. Afgelopen weekend was er weer veel publieke belangstelling van sponsoren en club van 50 leden. Dit wordt door ons zeer gewaardeerd. De volgende race is over twee weken op het spectaculaire stratencircuit van Horice in Tsjechië.

 

Deel op social media: