Performance Racing Achterhoek wil vlammen op het spectaculaire stratencircuit van Horice

Het Performance Racing team maakt zich op voor de vijfde ronde van het IRRC in het Tsjechische Horice. Het uit Hengelo Gelderland afkomstige wegraceteam wil met haar coureurs Ilja Caljouw en Virgil-Amber Bloemhard laten zien wat het in huis heeft voor de laatste twee evenementen van dit seizoen.

IRRC Supersport
Het was Ilja Caljouw die met een flinke opsteker uit ChImay naar huis vertrok. De Performance Racing Achterhoek coureur kende zijn beste weekend van het seizoen en kwam in de kwalificaties zeer sterk voor de dag en trainde naar een derde tijd toe. In race twee wist hij middels een goede start met de kopgroep mee te komen en miste op een haar naar het podium. Een vierde plek was zijn beste resultaat tot nu toe. Caljouw gaat dan ook met een prima gevoel naar Horice aankomend weekend.

‘In mei van dit jaar hebben we aan het Tsjechische kampioenschap meegedaan in Horce om zo extra te trainen en testen. In een sterk deelnemersveld heb ik mezelf goed kunnen handhaven en ik denk dat het zeker een voordeel is geweest dat ik hier dit jaar al heb kunnen rijden. Ook met de Yamaha hebben we op dit circuit nog wat meer snelheid kunnen vinden. Het is een lastige baan, maar ik heb in Chimay laten zien dat ik het kan en wil deze lijn graag doorzetten naar Horice’, iet Caljouw weten.

IRRC Superbike
Met een vijfde plek in het kampioenschap, doet Virgil-Amber Bloemhard nog altijd uitstekend. Chimay was voor Bloemhard een weekend waarbij niet alles op zijn plek viel. De coureur kende een wat ongelukkige kwalificatie, maar wist echter in de Benelux Cup wel het podium te beklimmen met tweemaal een derde plek. Een zevende en een negende plaats waren de resultaten in beide IRRC races. Dit weekend komt de Superbike coureur voor de tweede keer in zijn racecarrière naar Horice. In mei liet hij zich sterk zien en kende een uitstekend debuut op de voor hem nieuwe baan. Een elfde en zevende plaats waren toen het eindresultaat. Deze prestatie wil Virgil graag evenaren of verbeteren.

 

Het team kijkt uit naar de altijd spectaculaire races in Horice en hebben zin om weer aan de slag te gaan. We hebben ons laten vertellen dat er veel publiek ons achterna reist. We zijn zeer benieuwd.

 

Deel op social media: