Caljouw wil revanche nemen en Bian maakt teamdebuut bij PRA tijdens eerste Tsjechische IRRC in Terlicko

Dit weekend komt het Performance Racing Achterhoek team in actie tijdens de tweede ronde van het IRRC 2018 welke verreden op het spectaculaire stratencircuit van Terlicko in Tsjechië. Ilja Caljouw wil zich revancheren na zijn pech in de kwalificaties in Hengelo. Naast Caljouw zal de Fransman Pierre Yves Bian zijn officiële IRRC-debuut maken voor het Performance Racing Achterhoek team.

Na een aantal jaren van afwezigheid, is het circuit van Terlicko weer terug op de IRRC kalender. Hiermee kent het IRRC dit seizoen twee race weekenden in Tsjechië. Midden augustus is het IRRC circus ook actief op het stratencircuit van Horice.

Woensdagmiddag is de teamtruck al afgereisd richting Terlicko waarna het op donderdagmiddag arriveerde om zo de plaats op de paddock in gereedheid te brengen voor het weekend. Gisteravond is het tweede deel van het team vertrokken welke vanmorgen vroeg arriveerden in de paddock.

Ilja Caljouw #14
Dit weekend rijd Ilja op een voor hem nieuw circuit. De training zullen dus uitermate goed moeten worden besteed en daarom rijd hij ook in de open klasse om zo de nodige baankennis op te doen. De Yamaha coureur met startnummer 14 kende tijdens de tweede kwalificatie in Hengelo de nodige pech door een lekke band. Hierdoor was voor hem een goede startpositie weg. Ondanks dat wist hij te finishen op een 14e en 9e plaats. Dit weekend wil Ilja zich revancheren en strijden om de top 5 posities.

Pierre Yves Bian #199
Dit weekend maakt Pierre Yves Bian zijn debuut tijdens de IRRC van Terlicko. De Fransman was na de wedstrijden in Hengelo al bij het team gekomen en nam onder andere deel aan de North West 200 in Noord Ierland, De Yamaha van Bian is dit weekend dan ook voor het eerst te zien in de Performance Racing Achterhoek kleurstelling . De Fransman begon goed aan het openingsweekend in Hengelo en wist de pole voor zich op te eisen  In race 1 wist hij niet verder te komen dan een 12e plaats door problemen en in race 2 kende hij een DNF. Dit weekend zal Bian goed willen beginnen bij Performance Racing Achterhoek. Een podiumplaats daar gaan we voor, maar welke dit zal zijn dat is nog maar de vraag.

 

Volg alle actie dit weekend via onze website en social media kanalen.

Deel op social media: