Coronavirus: Isle of Man TT 2020 volledig afgelast

Het onderstaande bericht is gepubliceerd door www.racesport.nl en mag het Performance Racing team met toestemming plaatsen van de redactie.

Door: Racesport.nl

De Isle of Man TT zal in 2020 niet doorgaan. Vanwege de uitbraak van het coronavirus is door de organisatie besloten om het legendarische evenement voor dit jaar volledig af te gelasten en zal er dus niet naar een alternatieve datum worden gezocht.

De Isle of Man TT gaat in 2020 niet door. Dit teleurstellende nieuws werd maandagavond bekendgemaakt door de organisatie van het wereldberoemde evenement. Het gevolgen van het coronavirus blijven groeien en steeds meer evenementen worden daarvan de dupe, zo dus ook nu de Isle of Man TT.

Credit: RCphotos

Waar het aanvankelijk eerst alleen het vasteland van Europa leek te hinderen zorgt het coronavirus nu ook voor uitstel en afgelasting van evenementen in het Verenigd Koninkrijk. In de afgelopen dagen werden er al veel kleinere road races uitgesteld maar op maandagavond werd dus bekend dat de belangrijkste road race van het jaar helemaal niet plaats zal vinden in 2020.

De Isle of Man TT kent een rijke historie en het legendarische road race evenement is hét hoogepunt van het jaar voor vele fans en deelnemende coureurs. Eerst werd er nog gedacht aan het houden van de TT aan het einde van augustus, waar normaal gesproken de Classic TT en de Manx Grand Prix worden gehouden over een gelijke periode van twee weken. Dat de organisatie nu besloten heeft om de Isle of Man TT helemaal niet plaats te laten vinden is een grote domper voor niet alleen het road racen maar de motorsport in zijn geheel.

Nu de Isle of Man TT is afgelast is het ook vrijwel zeker dat de North West 200 ook niet door zal gaan in 2020. De Ulster Grand Prix was al hoogstens onzeker vanwege financiële problemen dus de kans is groot dat het een heel somber jaar gaat worden voor het road racen.

 

Deel op social media: