De strijdt om de 2023 IRRC Supersport-titel gaat verder in Finse Imatra

Dit weekend vervolgt het IRRC-kampioenschap zijn weg en strijkt het voor ronde drie neer op het oude Grand Prix circuit van Imatra. Performance Racing Achterhoek gaat met Jorn Hamberg als leider in de tussenstand naar Finland toe, ook Ilja Caljouw staat na zijn valpartij in het voorgaande weekend weer aan de start en Virgil-Amber Bloemhard hoopt in Finland een hoop punten mee naar huis te kunnen nemen. 

Fotocredit: Martin Václavík

Na vier races begint het Nederlandse Performance Racing team dit weekend aan ronde drie van het IRRC Supersport en Superbike. Het circuit van Imatra kent een grote historie en staart alweer sinds 2016 op de kalender. Het evenement staat bekend als goedgeorganiseerd, maar daarnaast is er tijdens deze IRRC-ronde ook altijd een sterk deelnemersveld met sterke gastrijders. Dit is ook aankomend weekend niet anders. De startvelden zijn bomvol en heel sterk. 

IRRC Supersport 600 

Na vier races heeft Jorn Hamberg stevig de leiding in handen en staat met 100 punten bovenaan. De sterkhouder gaat het dit weekend niet cadeau krijgen en zal moeten vechten voor de punten voor het kampioenschap. Daarnaast gaat de strijdt voor de dag overwinning ook een hele interessante worden. Ilja Caljouw liet het voorgaande weekend zien sterk te zijn, maar kende in de tweede race een crash, waarbij een blessure opliep aan zijn linkervoet. Dit weekend is Caljouw voldoende herstelt om weer te starten. De coureur zal naar een jaar van afwezigheid weer actief zijn op het Finse stratencircuit. De Nederlander bezet momenteel de vierde plaats in het kampioenschap, maar zal in Imatra de derde plek in het kampioenschap weer terug willen paken. Ook voor Jorn Hamberg kan het een heel mooi weekend worden. 

De eerste IRRC Supersport race is op zaterdag en de tweede is op zondag. 

IRRC Superbike 

De koningsklasse van het IRRC heeft er vier wedstrijden opzitten. Na deze weekenden bezit Virgil-Amber Bloemhard de achtste plek in het kampioenschap. De coureur kende 1 DNF in Hengelo en heeft als je naar andere jaren kijkt, eigenlijk te weinig punten. Schleiz was niet zijn weekend, maar dit weekend wil Bloemhard hier verandering in brengen dit weekend. Het zou mooi zijn als Bloemhard twee keer een top vijf uitslag zou kunnen halen. 

Deel op social media: