Den Besten in actie tijdens IVECO DALLY Dutch TT Assen 2014 in ONK Supersport klasse!

 

Nog geen week na de races in Oostende voor het IRRC, is het Performance Racing Achterhoek team donderdagochtend alweer vertrokken richting het TT circuit. Dit weekend is het namelijk weer zover de 84ste TT Assen is een feit.  Behalve de Moto3, de Moto2, de MotoGP en de Red Bull Rookies cup, rijd ook het ONK Dutch supersport in het bijprogramma van de Dutch TT. Performance Racing coureur Joey den Besten zal hier de kleuren van het Achterhoekse team gaan verdedigen. Met veel aandacht voor dit evenement is dit de unieke kans om voor een groot publiek te rijden.  

 

Na de races van afgelopen weekend op het stratencircuit van Oostende voor het IRRC supersport heeft Den Besten een uitstekend rij ritme te pakken nadat hij in de maand juni al veel kilometers heeft gemaakt op de Yamaha R6. Na elke race word er weer gekeken wat er beter kan aan de motor en word er aan de data gewerkt. Joey is er zelf erg mee bezig en zorgt goed voor zijn machine.

Joey den Besten Performance Racing Achterhoek 2014. foto Henk Teerink (10)

Door dat Joey en het team het gehele seizoen IRRC rijden, kan men niet of slecht een aantal keer deelnemen aan een race voor het Open Nederlands Kampioenschap supersport. Hierdoor rijd Joey nu pas voor het eerst mee dit jaar in het ONK supersport. Tevens is het ook de eerste keer dat Joey op het TT circuit actief is dit seizoen. Dus het zal weer even wennen zijn voor man en machine. Maar dat Joey het over het algemeen goed kan vinden op het Drentse circuit is wel een feit, nadat hij in 2012 en 2013 ook al in het OW supercup 600 actief was.. Toen reed hij namelijk ook al veel op het TT circuit.

 

Zo als gezegd is dit de eerste ONK voor Joey. Maar dat hij goed mee kan komen met de mannen uit het Supersport werd in Hengelo in de eerste kwalificatie zelfs een tijdje op de derde plek terug te vinden was. Uiteindelijk kwalificeerde hij zich toen als tiende maar dit liet wel zien dat Joey zich kon meten met de mannen uit het ONK.

 

Het schema ziet er als volgt uit

 

Donderdag 26 juni: 16.45 uur Kwalificatie 1

Vrijdag 27 juni: 18.45 uur Kwalificatie 2

Zaterdag 28 juni: 16.30 uur Race

 

We hopen mooie races van de GP coureurs te mogen zien en zelf ook iets moois neer te zetten!

 

Hou onze FB pagina in de gaten!

https://www.facebook.com/PerformanceRacingAchterhoek?ref_type=bookmark

 

Namens Performance Racing Achterhoek,

Kai Zweverink

 

Deel op social media: